A jól megválasztott autós kiegészítők a kényelmesebb vagy praktikusabb utazást szolgálják a kisebb vagy nagyobb távokon egyaránt. Használjuk gépjárművünket akár napi rendszerességgel, akár hétvégi kocsikázásra, mind a két típus sokat profitálhat belőlük. Lássuk, melyek azok az autós kiegészítők, amelyeket mindenképp érdemes beszerezni a mindennapokra!

Autós LED szalag

Az autós LED szalag elsősorban inkább dekorációs eszközként terjeng a köztudatban, holott számos praktikus felhasználási módja létezik a gépjárműben. Ez egyrészt nagyon egyszerű felhelyezésének, másrészt flexibilitásának és nagy fényerejének is köszönhető. Segítségével az olyan sötét helyeken is könnyen megtalálhatjuk a dolgokat, mint mondjuk a kesztyűtartóban, a lábtérnél vagy a csomagtérben. Emellett gyakran használják még a jármű kilépők, valamint a kilincsek megvilágításához is.

Kiváló minőségű autós LED szalagokat tudunk beszerezni a Union Knights Webáruházában, ahol többféle színben is elérhetőek a vonalfények. Akik egy kis különlegességre vágynak, azoknak az alaptípusok mellett akár szettben, távirányítóval vezérelhető, színváltós, USB csatlakozós változatok is elérhetőek kínálatukban.

Autós töltő

Manapság okostelefonunk nélkül egy lépést sem teszünk, így nem is meglepő, hogy a szivargyújtós telefontöltő szinte kötelező eszköz autónkba. Sok embernek gyakran kezd merülni a telefonja napközben, ami roppant kényelmetlen szituációkat is eredményezhet. Egy hosszú út során egyeseknek muszáj elérhetőnek maradnia munkájából adódóan, vagy esetleg pont a telefonon nézi a helyes irányt úticélja felé.

A hagyományos töltök mellett már USB csatlakozós változatokat is találhatunk a boltokban, valamint léteznek több bemenettel ellátott kiegészítők is. Csak dugjuk a szivargyújtó aljzatba a töltőfejet, majd csatlakoztassuk a készüléket. Az autós töltővel ráadásul nemcsak telefont lehet feltölteni, hanem tökéletesen alkalmas tabletekhez is.

Szellőzőnyílás tisztító

Ez az apró, ám igen praktikus autós kiegészítő rengeteg szenvedéstől megkímélhet minket vezetés közben. A jármű szellőzőjében lévő kis lamellákban igen sok por tud felgyülemleni, amely mind az utastérbe kerül, amikor bekapcsoljuk az autóban a fűtést, vagy a klímát. Emiatt igazi pokollá válhat egy hosszabb út, különösen, ha a sofőr vagy az egyik utas netán allergiás. A pici műanyag szellőző tisztító elfelejthetjük az utastérben keringő egészségtelen por okozta tüsszögést vagy szemkönnyezést.

Kialakításának köszönhetően nagyon egyszerűen használható: csak el kell helyezni a szellőzőlamellák között a tisztítófejét, majd pár mozdulattal már orvosoltuk is a problémát. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy bár hasznos kiegészítőről van szó, az alapos klímatisztítás alól nem mentesíti a tulajdonost. Ezügyben érdemes évente legalább egyszer szakemberrel elvégeztetni egy alapos ózongenerátoros fertőtlenítést a jármű belső terében.

Autós menekülő eszköz

Sajnos nem várt balesetek mindenkivel előfordulhatnak, amelyekre sosem lehet eléggé felkészülni. Amikor bekövetkezik a baj, egy kéznél lévő célszerszám akár életet is menthet. Sose legyen rá szükség, azonban minden járműben jó, ha van egy autós menekülő eszköz. Vész eseten ezzel a hasznos kis eszközzel be tudjuk törni az ajtó üvegét, vagy elvágható a beragadt biztonsági öv. Az autós menekülő eszközt semmikép ne a csomagtérben tároljuk, hanem inkább a kezünk közelében, pl. a könyöklő alatti rekesznél.

Sokan úgy gondolják, hogy fölösleges kütyükkel vagy kiegészítőkkel telepakolni autónkat, mivel csak a helyet foglalják, miközben nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Azonban, ha picit jobban szétnézünk a piacon, valóban hasznos darabokat találhatunk, amelyekből rendkívül sokat profitálhatunk.