Akik nem láttak még ilyet, azt szokták mondani, hogy úgy néz ki, mintha a Matchbox-ra ráléptek volna és tulajdonképpen nem járnak messze az igazságtól, csak annyi a különbség, hogy ez még így is tud gurulni és nagyon sok munka van mögötte. 
 
Parker korábban használt Mercury-t, Honda-kat, C10-et és El Camino-t is, de sosem volt olyan autója, ami igazán showcar-nak lett volna nevezhető, ezért akart valami olyat, amit eddig még nem látott és kilógott a sorból. Így került képbe az Accord Coupe. Eredetileg az volt a terve, hogy kicsit leülteti, felpattint egy szép felniszettet és nagyjából itt megállt volna a dolog, de aztán valahol elcsúszott a buli...... 
 
Megvette a Godspeed állítható futóművet, amihez keményebb ( sokkal keményebb) Swift rugókat vásárolt és szerelt be. Ezután megnézett pár autós videót, amiben durván bedöntött kerekű gépek "szerencsételnkedtek" az utakon és ez volt az a pillanat, maikor Parker eldöntötte, hogy neki bizony hasonlóan durván fog kinézni a Honda. Nem is várt sokáig, állítható lengőkarok, állítható toronycsapágyak és módosított hátsó bölcső került az autó alá, amivel már elég szépen be lehetett dönteni a kerekeket. Természetesen ekkora ültetésnél az üzemanyag vezetékeket is át kellett helyezni és a benzintank is a csomagtartóba költözött, illetve a gyárit egy versenyautókban használt darab váltotta le. A JDM piacra gyártott F23 motort is feljebb helyezték el és még azért kapott egy lemezt is alulról, hogy véletlenül se szakadjon le semmi róla. A kipufogó a gyári leömlőtől teljesen nyitott, úgyhogy a hangja is durva a gépnek. 
 
A 10,5x18-as Weds Kranze Brophes felnik elöl 5,5 hátul pedig 6"-os peremekkel vannak szerelve és mögöttük fúrt és mart V6 tárcsák lassítják a kocsit. A felniket ARP csavarok tartják a helyükön. Kívül utángyártott első sárvédők próbálják eltakarni a felnik felső peremét, hátul pedig egyedileg alakították át a lemezeket. Ha nem lenne elég alacsony így is a kocsi, akkor a Bayson replika első toldattól már végképp nem lehet belátni  a lökhárítót pedig kiszélesítették és a ködlámpát kiszedték valamint lefalazták a helyét. Ezen kívül a 99-es modell motorházteteje a hozzá tartozó AVS légterelővel, egyedi hűtőrács Mugen jellel, a gyárira hasonlító küszöbök és hátsó toldat, Black Widow hátsó szárny szerepelnek a módosítások listáján. A "tiszta" fényszórók és irányjelzők felfrissítik az autó megjelenését, az Acura TSX visszapillantók pedig meglepik még a Honda fanokat is. 
 
A fekete belteret szarvasbőr tetőkárpit és betétek dobják fel. NRG ülések, biztonsági övek és tartó, gyorscsatis kormányagy, Trash Racing kormány, Likewise váltógomb teszi izgalmasabbá az utasteret, de a hátsó ülés helyére pakolt Rockford Fosgate P2 mélynyomók, Pioneer erősítő és a további Pioneer hangszórókat sem szabad kifelejteni a felsorolásból. 
 
Ez az autó igazi hardcore static cucc, amit kevesen tudnak megemészteni és még kevesebben tudnának elvezetni, de Parker-t ez különösebben nem érdekli. Imádja, hogy a kocsija így néz ki és nem tud mit kezdeni a gyűlölködő arcokkal. Igaza is van! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car