Az Orochi a Mitsuoka Motor saját fejlesztésű sportautója. Maga a cég egyébként olyan autókat gyárt, amik olyanok, mintha a GTA V-ből léptek volna ki. Kezdve a Nissan Micra alapot használó Viewt,  ami olyan frontot kapott mint a '60-as évek angol autói vagy ott  van a Buddy, ami valójában egy RAV4 Toyota, Chevy Blazer hűtőráccsal, illetve említhetném a Mazda MX-5 alapra épített Rock Star modellt, ami pedig a Corvette Stingray formavilágát hozza vissza, kisebb méretben. Az Orochi viszont más történet. 
 
Még 2001-ben mutatták be és akkor még Honda NSX alapra építették, ami azért volt csak érdekes, mert a legtöbben magát az NSX-et sajnálták és nem értették, miért tesz valaki ilyet egy legendás japán autóval. Az autó egyébként egy japán sárkányról, a 8 fejű Yamata no Orochi-ról kapta a nevét és a tervező szerette volna, ha az embereknek a formáról is ez ugrik be. (Hogy ez mennyire sikerült azt mindenki döntse el maga.) 2006-ban aztán piacra dobták a modellt, de itt már nem NSX Honda-kat "barmoltak szét" hanem egy teljesen egyedi autót építettek és Honda illetve Toyota alkatrészeket használtak fel. 
Ugorjunk a 2019-es Tokyo Auto Salon idejére, ahol a Liberty Walk standján állt ez az autó, teljesen fekete színben. A különleges gépek között, nem keltett akkora feltűnést az Orochi és ezt Kato San is érezhette, ezért az idei rendezvényen már fehérben, a Liberty Walk Formula D Japan S15 matricázásával volt látható és azt kell mondjam, így egészen más a megjelenése a különös szerkezetnek. 
 
A szélesítések mellett a 9,5 és 11,5x20 méretű LBW felnik és a levegős futómű is kellett ahhoz, hogy olyan legyen az autó kiállása, mint ami a versenypályáról esett az utcára. Persze, hiszen ez egy sportautó, de azért ne gondoljuk, hogy valami 1000 lovas 2JZ hajtja az Orochi-t! A középen található erőforrás 3MZ-FE, ami a Toyota/Lexus 3,3 literes V6-os motorja, automata váltóval. A projekthez a Sphere Light-nak is köze van, akik HID és LED technikával foglalkoznak Japánban, úgyhogy nem meglepő, hogy a fényszórókhoz ez a gyártó szállította a LED izzókat, de az igazán ütős termékeket belül találjuk, a műszerfal és az ülések környékén. Egyébként a két tónusú belsőt a Newing-gal közösen pakolták össze. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 




 

 

Forrás: Speedhunters