Amikor a Hyundai az N-szériát a piacra dobta, nem titkoltan a GTI-k és Type-R modellek ellen szállt ringbe és azóta kiderült, hogy bizony komoly ellenfélnek számít. Persze, ez csak hazánkban hangzik furcsán, ahol még mindig drága autónak számít egy jobban felszerelt N-modell, viszont vannak országok, ahol sokan választják Volkswagen vagy Honda helyett. 
 
Greg már 6 éve építget koreai autókat és korábban egy 2013-as Veloster Turbo-t is kiállított a SEMA Show-n. Ráadásul a SoCal Garageworks tulaja, így a különleges kiegsézítők beszerzése, gyártása sem okoz gondot számára. 
 
A képeken látható 2020-as Veloster N, SXTH Element karbon szívósort kapott, AirTec olajhűtőt és új intercoolert, Bisimoto vezérlőt és SCGW karbon motorburkolatokat. AFE leömlő és ARK Performance középdob engedi szabadba a turbós motor hangját, a teljesítmény pedig 270 lóerő jelenleg. 
 
A futómű levegős, de mivel nem lehetett a típushoz komplett készletet kapni, ezért az Universal Air Suspension szettjét pakolták az autó alá, Airlift Performance 3P vezérlővel, kettő darab Viair 444c kompresszorral. Ez a rendszer engedi rá a karosszériát a WedsSport SA-25R felnikre, amiknek a mérete 8,5x19 és 235/35-ös Pirelli P-Zero gumikat húztak rájuk. A kerekek mögött R1 Concepts fékeket találunk. Elöl 6, hátul 4 dugattyús nyergekkel és 356-os valamint 345-ös tárcsákkal. 
 
Az autó egyébként komplett fóliázást kapott, de felkerültek a belpiacos tükörborítások, APR karbon első splitter, ADRO karbon küszöbtoldatok és VIS AMS karbon géptető. Az utastérben a 2021-es, belpiacos modell ülései és az SCGW karbon kiegészítők jelentik a változást. (kormány, váltógomb, díszlécek) Az Audio Concepts egy látványos csomagtérbeépítéssel járult hozzá a projekthez és Focal, illetve JL Audio elemekből álló audiorendszer gondoskodik a szórakoztatásról. 
 
 Még több képet IDE kattintva találtok! 





 

 

Forrás: Pasmag