Manapság az a menő, ha öreg autót tart az ember, hibátlan állapotban. A youngtimer/oldtimer vonal egyre erősebb és amit néhány éve utánunk dobtak, ma már egyre nehezebben elérhető. 
Az állólámpás Merci is ez a kategória. Pár éve felkapottá vált és szinte lehetetlen kifogni szépet, normális áron. Ez hatványozottan igaz a kétajtós változatokra, amik vitathatatlanul szebbek a négy ajtós változatoknál. 
Ray 1971-es 250C modellje már-már tökéletes, pedig a gyáritól nagyon messze van. 
 
A történet 4 évvel ezelőtt kezdődött. Ray akkoriban még rozsdás sárvédőkkel, de már levegős futóművel használta a 250C-t, ami így is jól nézett ki menet közben, de a tulaj valami másra vágyott és az eltelt évek alatt sikerült megvalósítania mindent. 
 
Kezdjük a motorháztető alatti megoldásokkal. 
A gyári motor helyére egy 1996-os C36 AMG motorja került beépítésre a hozzátartozó váltóval együtt. Ezeket természetesen teljesen felújítva szerelték be új helyükre, hogy még évekig ne okozzanak fejfájást a tulajnak. A vezérlő egy 1995-ös E320-ból érkezett. A karter mérete és helyzete miatt az 1987-es 560SL bölcsőjét szerelték fel, így már tökéletes elfért minden és a szívósor miatt is kellett alakítani pár dolgot a motortérben. Egyedi ventilátor, egyedi fékcsövek, egyedi kipufogórendszer szerepel még a listán. 
 
Az autó új fényezést is kapott, Mercedes Ivory Light volt a befutó árnyalat és kerámiabevonat is került a karosszériára. Minden díszléc új és teljesen gyári, mint ahogy a szélvédőt is új darabra cserélték. A lökhárítókat és a hűtőrácsot újrakrómozták. 
A futómű még mindig levegős és Airlift Performance 3H rendszer, amit kettő darab Viair kompresszor tölt levegővel. A rendszer elemeit a csomagtartóban találjuk. Korábban lemezfelnik forogtak a kerékjáratokban króm dísztárcsákkal, de ma már egyedileg átalakított BBS RS 008 görgők teszik tökéletessé az összképet. A 16-ról, 17"-ra módosított felnik csillogó peremekkel, arany közepekkel és polírozott kupakokkal rendelkeznek. 
 
Pár év alatt komoly átalakuláson esett át ez az öreg kupé, amivel biztosan nem lehet szégyenkezni sehol a világon! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok!