Nürburgring Nordschleife. A hely amit minden benzinvérűnek meg kell látogatnia egyszer és a hely, ahol felejthetetlen rekordok születnek. Most pedig a Mercedes-AMG ONE felkerült a lista élére, mivel sikerült megdönteni a korábbi rekordot és jelenleg ez a modell a leggyorsabb utcai autó a pályán. 
 
"Utcai".... na igen, egy ilyen autó esetében kicsit furcsán hangzik, de ha egyszer ebbe a kategóriába tartozik, akkor nincs mese, el kell fogadnunk a tényt, hogy valaki, egyszer majd egy ilyen kormánya mögött élvezi az életet. 1063 lóerő. F1 technika, 1,6 literes turbós V6 és négy darab villanymotor, aktív aerodinamikai elemek és karbon monocoque váz, illetve 275 darabból álló limitált példányszám. Ezek jellemzik az autót, de még így is utcai, sorozatbangyártású modell. 
 
A Porsche 911 GT2 RS, ami a Manthey Racing által volt megpiszkálva 6:43.30 alatt tudta le a 20,832 km-es távot, de a Mercedes-AMG ONE csúnyán eltángálta a Porkét és 6:35.183-as idővel, közel 8 másodpercet vert rá! 8 másodperc nem tűnhet soknak az életben, de a motorsport világában egy örökkévalóságnak tűnik. A DTM pilóta és Mercedes-AMG nagykövet, Maro Engel úgy fogalmazott, hogy felejthetetlen élmény marad és sosem gondolta volna, hogy ilyen pályakörülmények között képes lesz rekordidőt autózni. Helyenként poros és nedves volt a pálya, így tényleg óriási koncentrációt igényelt kihozni a legtöbbet a ONE-ból, de a végén siker koronázta a próbálkozást! 
 
Úgyhogy a trónkövetelőknek erősen fel kell kötni a gatyát, ha ennél jobb időt szeretnének futni a pályán, de addig ITT VAN A VIDEÓ a menetről.