Mi kell egy jó találkozóhoz? Megfelelő helyszín, jó autók, lehetőség szerint valami betétprogram, jó zene. Vannak esetek, amikor valami hiányzik, de a hétvégén, Szeghalmon, minden tökéletesen összeállt és a Swaghalomcarlife csapata megmutatta, hogy igenis érdemes autózni pár órát, hogy aztán családias hangulatban eltölthessenek az autóbuzériában „szenvedő” arcok egy kellemes napot, kiváló környezetben.

Szeghalom központjában található a D’orsay kastélypark, ami egy gondozott, zöld terület. Nem túl nagy, de pont elég ahhoz, hogy többm int 100 autó és a látogatók elférjenek. Ehhez persze szükség volt előzetes regisztrációra a kiállítok részéről, így a második pontot is ki lehetett pipálni. A speakerek a főszervezők voltak és egész nap remek hangulatot biztosítottak. Beszélgettek az autók tulajaival, felhívták a figyelmet arra, hogy mikor-milyen program következik, és persze levezényelték a különböző megmérettetéseket, amik között volt felnikitartóverseny, alkatrész puzzle, airride challenge, megkeresték a legjobban bedöntött kereket, a leghangosabb autót és persze a szépségversenyre kiválasztották a legszebb autókat. Utóbbi azért nem volt könnyű, mivel tényleg durván jó kocsikat sikerült beválogatni. Érkeztek a fővárosból, a közeli településekről, Romániából és Borsodból is autósok. A DJ, akinek a nevét szégyenszemre nem tudom, zseniális hangulatot biztosított. Külön kiemelném a polgármestert, aki segített a srácoknak tető alá hozni a rendezvényt. Több ilyen vezetőre lenne szükség, aki nem csak a hangoskodást és rendbontást látja az autósokban, hanem támogatja a fiatalokat! Külön grillverseny is volt, amitől még családiasabb volt az egész rendezvény hangulata. A napot a díjátadó zárta, és itt is külön kiemelném a Szisz Ferenc különdíjat, ami egyfajta tisztelgés a szeghalmi illetőségű úriember előtt, aki 1906-ban megnyerte a Grand Prix-t. Miért fontos ez? Mert ezzel sikerült egy kis kultúrát is belevinni a dologba és akik részesültek ebben az elismerésben, nem feltétlenül az autójuk miatt kapták meg a különdíjat.

Az eredeti tervhez képest, bőven 7 óra után zárták az eseményt, és mindenki remekül érezte magát. Kellenek az ilyen rendezvények, hogy megváltoztassák az emberekben a vidéki találkozókkal kapcsolatos hozzáállást, valamint arra buzdítsanak mindenkit, hogy érdemes kiszakadni kicsit a főváros fogságából. Mi mondjuk nem éppen a legjobb útvonalat választottuk, de még így is minden rendben volt. Jövőre újra ellátogatunk Szeghalomra!

Hamarosan érkezik majd videó és remélhetőleg még több kép is!