Az elsősorban Olasz autókra specializálódott Novitech ismét egy komoly koncepciót adott ki kezei közül. A mostani áldozatuk egy négyüléses sport kupé egy Ferrari 612 Scagletti. Az autó megjelenése hihetetlenül szép és méltó a Ferrari névre. Ezért a Novitech nem is próbálta ezt elrontani, és csak a teljesítmény, valamint a vezetési élmény javítására koncentráltak.

Egy Maranelloból érkező autóról lévén szó az egyik legizgalmasabb dolog mindig a motortérben rejtőzik. A Scaglietti orrában dolgozó gyári beállítású V12-es 5,7 literes erőforrás 540 lóerős és 588 Nm-es forgatónyomatékot produkál. A hagyományokhoz hűen és a tökéletes súlyelosztás érdekében a motor az első tengely mögött helyezkedik el, így a hátsókerék meghajtással 4,2 másodperc alatt katapultálhatunk 100km/h-ra. A gyári végsebesség pedig 315km/h-ra.

A Novitech áldásos tevékenységének hála a Novitech Rosso 612 Scagletti teljesítménye 555lóerőre és 600Nm-re növekedett. Ezt a nem éppen hatalmas lőerő többletet egy új sport kipufogó rendszerrel és a vezérlő elektronika optimalizálásával érték el. A megfelelő lassulásért pedig 380mm-es Novitech féktárcsák gondoskodnak.

A vezetési élmény javítása érdekében új állítható magasságú KW futóművel látták el a Rosso Scagletti-t. Végezetül pedig a felni kérdést házon belül oldották meg. Előre 19”-os hátulra pedig 20”-os Novitech NF2-es felniket szereltek méretes Pirelli Pzero Rosso abroncsokkal.