Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!


A sportautók egyik királyaként ismert Nissan Skyline legújabb változata szakít a hagyományokkal. Az új generációból nincs twin-turbó, és csak felárért kapható öszkerékhajtású változat. Ez azért nem hangzik valami jól! Az új autót Japánban 3.5T Skyline-ként, Amerikában pedig Infiniti G35 Coupe-ként ismerik. A legfiatalabb Skyline már sokkal inkább egy luxusautó, bőrülésekkel és faberakással fűszerezve, mint egy vérbeli sportautó. Egyszóval az igazi GTR érzés valahogy hiányzik.

Itt jön képbe Japán egyik híres-neves autótunere, a Top Secret, aki ezt az érzést szerette volna megteremteni a G35-ös tulajdonosok számára is. Félreértés ne essék, az autó alaphelyzetben is hihetetlenül szép és erős, azonban egy Skyline esetében ez nem erény, hanem alapkövetelmény. A Top Secret első embere, Smokey Tanaka tervezte és építette a V35-ös elnevezésű koncepciót, amely méltó a legendás GTR-hez. A végeredmény 341 km/h végsebesség a teljesítmény - keréken mérve - pedig közel 800 lóerő! Az autó aerodinamikáját javítani hivatott új G Force elnevezésű szélesített karosszéria kit is, mely ehhez a sebességhez mérten lett kialakítva. Összegezve az autó, száguldásra született.

A Top Secret csapata több lépcsős teljesítmény tuningot kínál. Kedvenc fenevadunk VQ35-ös aggregátját felszereltethetjük egy, illetve két iker csigával is. Egy árva turbó estén a HKS GT30 Pro feltöltőjére esett a választás, egy Top Secret kipufogórendszerrel fűszerezve. A nagyobb kit esetén szintén a HKS turbóit használták, sport kipufogó illetve légszűrőrendszerrel, valamint új intercoolerrel kiegészítve.

A Top Secret a teljesítmény mellett gondolt az motortér optikai megjelenésére is. Sok bivalyerős motort készítettek már, de kevés olyat, amelyért szinte csak a pillanatot várjuk, mikor nyithatjuk fel a tetőt. A króm csövek és dízájnos légszűrők szerelmeseire is gondolt Smokey csapta, mindemellett a VQ35-ös aggregát közvetlen befecskendezésének szívó része arany pompában úszik. A fél tucat szívócsonkot pedig egy karbon ház fedi, amelyhez krómcsővel bármilyen szűrőt csatlakoztathatunk. A motor belsejében egy kis súlycsökkentés elérése érdekében titánium gyűrűket és szelepeket használtak.

A Top Secret autóiban saját fejlesztésű kenőanyagok gondoskodnak a megfelelő hatásfok eléréséről. Több viszkozitású anyagot kínálnak különböző rendszerekbe kezdve a féktől egészen a motorig.

A Top Secret és Smoky egész életükben azon fáradoztak, hogy a képzelet és a valóság határát átszakítva különleges Toyotákat és Nissanokat alkossanak. Ezért bárki, akinek szerencséje van, valaha is alkalma lesz az autóját a Top Secret-re bízni, biztos lehet benne, hogy tökéletes tuning gépe lesz. Sőt, talán egy kicsit még több.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!