Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha az Edo Competition neve szóba kerül, rögtön csúcskategóriás autók tuningja, vagy - friss élményként - akár az idei nardói megmérettetés 4. helyezettjeként ünnepelt LP640-es Murcielago juthat rögtön az ember eszébe. Az ahleni székhelyű cég ezúttal sem akármilyen autót választott áldozatául!

Legfrissebb tuning csomagjuknak bizonyára azon Carrera GT tulajdonosok örülnek majd legjobban, akik ezt az igen ritka sportautót igyekeznek még inkább erősebbé és egyedivé tenni. A gyárilag 612 lóerőt teljesítő Porsche a cég alapos motortuning kúrájának köszönhetően, 3 lépcsőben 670, 715 vagy akár 770 lóerőt szabadíthat az aszfaltra.

A plusz erőt az Edo Competition a hűtés-légáramlás optimalizálásával, a vezérlés átprogramozásával, sport légszűrő rendszerrel, valamint sport katalizátorokkal érte el. A tökéletes gázáramlásról egyedileg fejlesztett rozsdamentes acél kipufogórendszer gondoskodik, mely amellett, hogy 25 lóerőt ad hozzá a teljestményhez, egyúttal 18 kg-al könnyebb is a gyári alkatrésznél.

Az aerodinamikai csomagot egy jókora karbon szárny képviseli, mely nagy sebesség mellett automatikusan kiemelkedő gyári elem illesztéseire rögzíthető, méretének köszönhetően pedig még több leszorítóerőt biztosít a hátsó tengelyre. Praktikus vagy sem, a szárny meglehetősen bután mutat a Carrerán, talán az sem véletlen, hogy a sajtóanyagban mindössze három fotón szerepel, jól belemosva a háttérbe...

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó alá az Edo/KW Competition háromféleképpen állítható versenyfutóműve került (gyakorlatilag szinte megyegyezik a KW III-assal), a cég továbbá egy elektromos hidraulikus emelőrendszert is kínál az első gátlókhoz, mely igen jól jöhet pl. a mélygarázzsal rendelkező tulajdonosoknak.

A megfelelő úttartás és tapadás feltétele az optimális gumi/felni párosítás, melyet az Edo házon belül oldott meg: új design vonalukat képviselő 18 inches felnijeivel szerelte fel a Porschét, melyen elöl 265/35 18, hátul pedig 345/30 18 méretű Michelin abroncsok feszülnek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!