Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A hazánkban kevésbé ismert, német székhelyű Edo Competition tuningműhely elkészítette az egyébként is csak 50 példányban létező Maserati MC12 megvadított változatát, az MC 12 R-t.

Az MC12-ben található 6,0 literes egység gyárilag 630 lóerőt ad le 7500-as főtengelyfordulaton, valamint 652 Nm-t 5500-as fordulaton. Azon szerencsés tulajdonos, aki egyike az 50 „kiválasztottnak”, és valami miatt nem elégedett autója gyári teljesítményével, most lehetősége van egy kicsit tornázni rajta. Az Edo Competition egyedüli cégként kínál teljesítménynövelő csomagot a Maserati csúcsmodelljéhez, amely sportkatalizátort, kipufogórendszert, sport légszűrőt valamint új motorvezérlő elektronikát tartalmaz. A sport katalizátor hangját egy kétállású kapcsolóval lehet állítani, melynek eredményeként ércesen serceghetünk vele pályán illetve „kitt” üzemmódban városban.

A teljesítménynövelő csomaggal további 70 lóerőt sajtolhatunk ki a 6,0 literes egységből, melynek eredménye a 3,5 másodperces 100-as állórajt, amely 3 tizeddel jobb a gyári eredménynél. További érdekesség a 200 km/órás száguldás eléréséhez szükséges 9,5 másodperc, míg a 300 km/órához mindösze 22 másodpercnek kell eltelnie. Az MC12 R végsebessége pedig valamivel 370 km/óra felett van.

A teljesítménynövelés mellett a cég mérnökei nem feledkeztek meg a biztonságról sem, ezért előre 396, hátulra pedig 360 mm átmérőjű hűtött kerámia sport féktárcsákat szerelnek, melyekbe elől 6 dugattyús, hátul 4 dugattyús féknyergek harapnak.

Az utastérben kerekenkénti levegőnyomás visszajelző és állító műszerek, valamint abroncs hőmérsékletjelző óra található.

Külsőleg nem sokat változtattak az eredetileg is tökéletes formájú autón, kapott viszont egy Edo Competition fényezést, új első makrolon bevonatú lámpatesteket, valamint még a széria felniket is átfényezik kérésünkre bármilyen színűre. További design elem a kocsiszekrényen található első valamint az oldalsó légbeömlő, melyet karbonból készítettek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!