Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A sztori még 2003-ban kezdődött, amikor az egyik legismertebb belga tuning lap, a GR8 magazin kiállítást szervezett az ország déli részén. A show BAM néven futott, mely a Belgian After Market (Belga háttéripar) rövidítéseként gyűjtötte egybe a környék tuning fanatikusait – egy ilyen rendezvényen pedig nem mindegy, hogy a szervező mivel képviselteti magát!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A GR8 (ejtsd mint: Greight, az angol „GREAT” elismerő kifejezésre utalván) partnerével, a szintén belga Carcept-tel karöltve egy Citroen C3 átépítése mellett döntött. Hogy ne legyen olyan egyszerű a történet, igazi koncepció-autóként a lusta kinézetű 5-ajtós modellt alakították át sportos, 3-ajtós verzióvá. Az alapot egy vadi új Citroen képezte, mely - a kereskedőtől a Carcept műhelyéig - összesen 250 kilométert futott, majd kezdetét vehette a munka. A teljes átalakítás, a cég légterelő szettje, valamint a hatalmas, 19” Racing Hart felnik mellett a Citroen a show-jelleg kiemelése jegyében air ride futóművet is kapott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A BAM, valamint az év során számos show keretei között a C3 még fehér színben pompázott, a 3-ajtós konverzióval pedig jelentős sikereket könyvelhetett el magának, valamint a magazinnak is. Négy év elteltével már teljesen más a történet: az időközben számos alkalommal átépült autó mindig új színeket, valamint számos extra kiegészítőt kapott, melyeket felsorolni is hosszú lenne.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A tavalyi évben az utastér is teljesen megváltozott. Az alcantara bőr, valamint poliészter felhasználásával készült design nagyon komoly Alpine installációt foglal keretbe, mely összértéke már messze több, mint amennyibe maga az autó került még 2003-ban. A 2008-as év pedig ismét több változást, köztük egy új színt hozott magával: a Citroen a BMW M3-ról ismert Phoenix Yellow Mica sárgájában pompázik, mely ezúttal matt árnyalatot kapott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó idei turnéját a héten zajló Paris Tuning Show keretei között kezdi meg, a második állomás pedig a Carstyling.hu Tuning Show 2008 lesz, melyről természetesen a belga magazin is beszámol majd!

Ne feledd tehát: a GR8 Citroen mellett még számos nemzetközi autócsodával várunk szeretettel március 22-24. között Budapesten, a Hungexpon, idei szezonnyitó rendezvényükön!