Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A már javában zajló Tokiói Autószalon népes GT-R felhozatalának egyik exkluzív érdekességét a Blitz csapata szállította. A 2010-es D1 szériára készülő versenyautó félkész állapotban ugyan, de számos már meglévő módosítással mutatja be, mire is készülhetnek fel a rivális csapatok a jövő év Tsuitso csatáiban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A legfőbb átalakítást a profi driftre nem igazán alkalmas összkerékhajtás megszűntetése jelenti. A GT-R remekbeszabott Attesa-Ets AWD rendszere helyett egy kommersz hátsó kerekes kiosztás került felszerelésre, mindemellett nem kímélték a duplakuplungos automata váltószerkezetet sem, amit egy Hollinger szekvenciális szett váltott fel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A megfelelő tömeg, és súlyeloszlás elengedhetetlen ebben a sportágban, így minden felesleges alkatrész – kezdve a klímával, ülésekkel és minden felesleges panellel – rövid úton esett áldozatul a kaszni könnyítésének. Az utastérben kizárólag könnyű karbon elemeket, a Bride sportüléseit, valamint egy nagy csapat, a versenyzéshez elengedhetetlen órát találhatunk majd. No és persze ne feledkezzünk meg a sportkormányról sem.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Futómű terén a Blitz ZRR szettjére eset a választás, melyre magnézium felnik kerültek, továbbá karbon motorháztető és egy nagyteljesítményű kipufogórendszer alkotja az utólagos elemek sorát – eddig. További adatokkal később biztos szolgálhatunk majd, a hírek szerint azonban a gyárilag tökéletesen eltalált, 3.8 literes V6-os blokkhoz első körben egyáltalán nem nyúlnak hozzá.

Az előzeteseket tekintve a Tokiói Autószalon számos GT-R koncepcióval kecsegtet még, gondoljunk csak a napokban megjelent V-Spec változatra, vagy akár a Zele international, vagy a Branew alkotásaira. Csak lenne egy kicsit közelebb...