Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes-guru Brabus tovább bővítette a házon belül tuningolt, 800 lovas autók klubját. A korábbi S-Class és G-Wagen koncepcióból később kialakított G55 Widestar után ismét egy rekorder született, ezúttal a négyüléses kabrió kategóriában, a tető nélküli E-osztályoshoz készített csomaggal.

800 kőkemény lóerő, és 1.420 Nm nyomaték: a titkot a Brabus 12-hengeres, 800 V12 erőforrása jelenti, melyet ötsebességes váltóval, valamint egyedileg készített, nagyteljesítményű kipufogórendszerrel házasítottak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A motor a Mercedes 5.5 literes blokkján alapul, melyet első körben 6.3 literesre fúrtak fel, majd – számos további módosítás, így új főtengely és vezérműtengelyek, hengerfej polír, új szívósor és leömlők mellett – a teljesség kedvéért kapott egy ikerturbó rendszert is. A nyomatékot elektronikusan 1.100 Nm-ben maximálták, a gyorsulási adatok azonban így is döbbenetesek: álló helyzetből 100 km/órára 3.7, 200-ra 9.9, 300-ra alig 24 másodperc, a csúcssebesség pedig 370 km/óra!

A hatalmas erő úton tartásához a Brabus saját, elektronikusan állítható futóművét kínálja, a megállásról pedig szintén a cég fékrendszere gondoskodik. Aerodinamika terén impozáns, karbon widebody szett került felszerelésre, melyet a 60 mm-es szélesítés mellett egyúttal a motor és a fékek maximális hűtésére is kihegyeztek. Optikailag Continental, Pirelli vagy Yokohama 265/30 abroncsokba bújtatott, 9.5x19-es könnyűfém garnitúra, valamint ledes nappali fény jelenti az extrákat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Brabus nem ment el szó nélkül az utastér mellett sem, komplett rúzsvörös-fekete bőrözés, ergonómikus kialakítású sportkormány, valamint alcantarával bevont műszerfal, középkonzol és egyéb borítások teszik kellemesebbé a száguldozást. Bizonyára senki számára nem meglepő, de komplett csomag ára igencsak borsos: 478.000 Euro, azaz durván 130 millió HUF.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!