Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mint az előző cikkünkből már kiderült, a 30. évfordulóját megért G-osztály felköszöntése alkalmából két tuner is ünnepi csomagot készített a kategória legősibb darabjából, a G-Wagenből. Míg a Renntech turbódízel erőforráson munkálkodik, a méltán híres Mercedes tuner Brabus, többek között egy V12 S biturbó erőforrással szerelte fel a terepjárót.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A V8-as helyére applikált, 5.5-ről 6.3 literesre felfúrt erőmű az S600-asból származik, az extra tuningot pedig módosított vezérműtengely, hengerfej és nagyobb dugattyúk jelentik. Mindemellett nagyobb turbók és intercooler, valamint egyedi gyártású, metálkatalizátoros, rozsdamentes acél kipufogórendszer került felszerelésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kúra eredményeként 700 lóerőt és 1.100 Nm nyomatékot préseltek ki a motorból, mellyel a monstrum mindössze 4.3 másodperc alatt éri el a 100 km/h-át, míg maximális sebessége 240 km/h-ban állt meg! A megnövekedett erő mellé nagyteljesítményű fékrendszer, sport futómű, valamint izmosabb gumik párosultak, 20, vagy 22 hüvelykes méretben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Külcsín tekintetében azonban a Renntech a nyerő: a Brabus verziója koromfekete, túl sok extrát nem felmutató felniket, valamint szolidabb lökhárítókat tartalmaz, elől ledes nappali fény opcióval. Odabent 280 km/h-ig skálázott sebességmérő óra, sportkormány, és kézzel varrott bőrborítás gondoskodik az extrákról, mely kérésre komplett multimédia rendszerrel, és mindösszesen nyolc LCD monitorral egészíthető ki. Az illuminátoros megvilágítású logó a küszöbök belsején pedig már csak a hab a tortán.

Érdekességképpen, a módosított modell ára kompletten: 379.000 Euró, azaz 115 millió forint - jelenleg.