Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Számos átépítést láthattunk már az Audi A1-esre megjelenése óta, melyek közül a legdurvább mindeddig a Wörthersee treffenen bemutatkozó Audi A1 Clubsport Quattro volt. Most méltó ellenfélre akadhat az MTM franciaországi képviseletének köszönhetően, akik a végsebességet sem szorították korlátok mögé!

A recept hasonlóan alakult, a gyári blokk helyére a TT-RS 2.5 literes, öthengeres turbómotort erőltették, melyet 1.3 Bar töltőnyomással egészen 500 lóerőig (@ 6900 rpm) és 600 Nm nyomatékig (@ 4400 rpm) húztak fel. A ránézésre teljesen gyári gép, a motortuning mellett KW futóművet, megerősített diffit és hatsebességes manuális váltót és sport kipufogórendszert kapott kapott – maga a kaszni maradt eredeti állapotban, se könnyítés, se bukóketrec, se légterelők – itt minden kizárólag a teljesítményről szól. A megállásról elől 376, hátul 288 mm-es tárcsák gondoskodtak, felnik terén pedig 9x19-es garnitúra került felszerelésre, 235/30R19-es abroncsokkal.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az MTM A1 a Clubsporttal ellentétben maradt továbbra is szigorúan elsőkerekes, a mérvadó adatok azonban – melyeket a híres nardói tesztpályán mértek le még júniusban – rendkívül meggyőzőek: 4.5 másodperces 100 km/órás sprint és 324 km/órás (!!) végsebesség. Annyi biztos, hogy nem kis bátorság kellett ezt az iramot bevállalni a méregzsákkal.

Mint írtuk, a Clubsport nagy valószínűség szerint marad koncepció, hogy az MTM üdvöskéjéből lesz-e akár csomagban beszerezhető verzió, még kérdéses – erődemonstrációnak mindenesetre tökéletes húzás volt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!