A Mercedes tunerek nagyágyújaként közismert Brabus komoly, teljes körű csomaggal ünnepli az idei Essen Motor Show-t, melyhez ezúttal az M-osztályos SUV biztosít alapot.

Optikailag egy szolidabb, de annál mutatósabb légterelő pakkot raktak össze, mely első kötényből, diffúzoros hátsóból, valamint küszöbökből és első sárvédő-szélesítésekből áll össze. Felnik terén, számos választható opció mellett 18-22 hüvelykig terjed a választék, a legnagyobb kiszerelés 295/30ZR22-es Pirelli abroncsokkal szerelve.

A dolog érdekesebbik részét a tehcnikai upgradek biztosítják. A Brabus mind a hagyományos, mind az elektronikusan állítható Airmatic futóműhöz kínál 30-40 mm ültetést, előbbit Bilstein sport rugókkal, utóbbit szintén a partner cég csatlakoztatható modulja segítségével oldják meg.

A megállásról házon belül gyártott fékrendszer gondoskodik, mely elől 405, hátul 380 mm-es tárcsákba harapó, hat- és négydugattyús nyergekkel operál.

A komolyabb fékerőre pedig szükség is lesz, hiszen teljesítmény tekintetében is készültek finomságok. A dízel erőforrásokhoz készülő opciókra egyelőre még várni kell, az ML 350 BlueTEC chip- és kipufogótuningja viszont már elérhető. A lightos kúra eredményeképpen a teljesítmény 258-ról 306 lóerőre nőtt, a maximális nyomaték pedig 620-ról 690 Nm-re változott - mindez 1.4 egységet hozott a konyhára a gyárilag 7.4 másodperces 100-as sprint terén, a végsebesség pedig eléri a 229 km/órát.

Hogy mindez odabentről is élvezetesebb legyen, az utastérhez is rengeteg plusz kiegészítő készült: Brabus logós küszöblécek, alupedálok, szőnyegek, alu nyitógombok, bőr és alcantara ülések, valamint fa és karbon berakások szereplnek a választható opciók közt, utóbbiak számos egyedi szín kíséretében.