Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Magyar füleknek felettébb ismeretlenül csenghet a Top Secret neve. Amiről pedig szó van, nem más, mint egy japán cég, amely elsősorban a legkomolyabb japán autók tuningjával foglalkozik. Hogy csak néhány típust említsünk: Toyota Supra, a legendás R34-es Skyline, az új CV35-ös Skyline, és legfrissebb projectjük, a Nissan új sport kupéja, a 350Z. A Top Secret fő profilja az autóikhoz igencsak profi légterelő szettek és turbo kit-ek készítése, de mindemellett alufelniket és kipufogódobokat is gyártanak, hasonlóan kiváló minőségben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ebben a cikkben a Top Secret legújabb mesterművéről lesz szó, ami nem más, mint a Nissan 350Z észak-amerikai változatára, pontos nevén a Z33 Fairlady Z-re épülő komplett tuning csomag. A Top Secret munkásságát leginkább a motortérben lehet felismerni, hiszen amelett, hogy hihetetlen teljesítményt képesek kihozni az autókból, a szép dízájn - az autó külseje mellett - ezt a területet is magában foglalja. Amint felnyitják egy Top Secret autó motorháztetejét, már csak ak ialakításról is rögtön látszik, hogy itt egy komolyan módosított gépről van szó. Persze mindezt alátáamasztják a nyers adatok is: a 350Z-ből egészen 690 lóerőt hoztak ki a Top Secret mérnökei, amit egyébként 8000-es fordulatszám mellett ad le.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A 350Z szériaként is nagyon komolyra sikeredett, hiszen az erőforrás egy 3.5 literes V6-os aggregát, ami 363 Nm-t és 280 lóerőt teljesít. Ezekkel az adatokkal 5.5 másodperc alatt teljesíti a 100km/h-ás sprintet, és 250km/h-ás végsebességgel rendelkezik.
Top Secreték azonban nem is vesződtek egy ilyen gyenge eresztéssel, fogták a gyári 3.5 literes motort és kicserélték egy Nissan Gloriából nyert ugyancsak V6-os, de 3000-es twin turbós erőgépre. Ez a 3000-es motor kiváló tuning lehetőségeket kínált. Rögtön kicserélték a gyári hajtókarokat és dugattyúkat - a nagy igénybevételre felkészülve - kovácsolt JUN alkatrészekre, a megfelelő levegőáramlás érdekében pedig a Top Secret által gyártott hengerfej, szívósor és leömlő került a motorba. Az autó egyébként hátsókerék meghajtású, így kiválóan alkalmas drifting célokra is:)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Természetesen a Top Secret autóit a hatalmas teljesítmény mellett a magas fokú megbízhatóság jellemzi, aminek persze meg is kérik rendesen az árát. A kocsi alá a látvány kedvéért brutális 20”-os Volk Racing felniket szereltek Bridgestone abroncsokkal, a küllők között bekukkantva pedig feltűnhetnek a kerekek mögött helyet foglaló hatalmas Brembo féktárcsák. A tervezők különösen ügyeltek a megfelelő fékrendszer kialakítására, hiszen a teljesítmény - mondjuk így - igencsak megugrott. Ezért ne lepődjön meg senki - aki nyert az ötös lottón és vett egy Top Secret autót, és még volt is mersze benyomni a középső pedált - hogy azonnal hálát fog rebegni a belsőtér kialakításának, aminek köszönhetően nem repült ki a szélvédőn.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Vessünk egy pillantást a karosszéria átalakítására is. A Top Secret body kit nem csak brutális megjelenést biztosít az autónak, hanem kiváló aerodinamikai jellemzőkkel is rendelkezik. Természetesen a megfelelő súly miatt minden egyes elemet karbonból készítették. A kocsin lévő szárny se csak dízájn elemként funkcionál (mint pl. Quad Megane-ján Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!), hanem 100%-ig a megfelelő leszorítóerőről gondoskodik.

A külső mellett a belsőtér is hűen követi a sportautóknál megszokott minőséget, és szemet gyönyörködtető látványt nyújt.Kattints a képen a galéria megtekintéséhez! A sport kormány, a bőrülések és a konzolok remekbeszabottan passzolnak az autó karakteréhez.

Mindezt persze nagyon magas áron kaphatja meg minden gazdag autó fanatikus. Például egy Top Secret front spoiler a 350Z-re kb 1300 dollárt kóstál, csak maga a hátsó szárny pedig több mint 2000 dollárba kerül. A többit pedig inkább le sem írom, mert csak rossz kedvem lesz tőle. Na nem baj, 30 év múlva ez is kevesebbe fog kerülni, hehe.