Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az idei Ferrrari Challenge Trofeo Pirelli versenysorozat első fordulójára az elmúlt hétvégén került sor Imolában. A verseny egyben az új Ferrari 575 GTC Evoluzione debütáló futama is volt, melyen jelentős változtatásokat eszközöltek az előző verzióhoz képest.

A 785.000 dollár értékű GTC igazi erőgép a saját kategóriájában: 5997 ccm-es, 12 hengeres motor 600 lóerővel, mely a hátsó kerekeket hajtja. A szinte teljes mértékben karbonból készült, bukócsöves kasznival az autó súlya mindössze 1100 Kg, így 3.5 másodperc elég a 100 km/h-ra történő gyorsításhoz, maximális sebessége pedig 335 km/h. A megfelelő kanyarstabilitásról igen komoly verseny futómű, a megállásról méretes Brembo féktárcsák, a tapadásról pedig – természetesen – a Pirelli 325 mm széles abroncsai gondoskodnak.

Aerodinamika szempontjából egy új első lökhárító, valamint egy módosított motorháztető került az autóra. A változtatások a belső légáramlást is optimalizálják, mely elengedhetetlen a teljesen átalakított motor megfelelő működéséhez. A végeredmény meredekebb gyorsulási görbében mutatkozik, de mindemellett a kormányszerkezet is módosítva lett, a pontosabb és gyorsabb kanyarvételek érdekében.

Az új 575 GTC Evoluzione magáncsapatok számára, GT-szériákban történő használatra született, tesztelését pedig egy brazil pilóta, Jaime Melo végezte.