Scuderia Ferrari

aktuális téma
Scuderia Ferrari
FORZA FERRARI!!

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!"
/Enzo Ferrari/
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Cucmey
#3752
2008. szeptember 07. 22:33
Cucmey
#3751
2008. szeptember 07. 22:32
A Ferrari még vár a csapatutasítással

A Ferrari egyelőre kivár, és nem alkalmaz csapatutasítást, pedig Felipe Massa újabb futamgyőzelmével, 17 pontra növelte előnyét a bajnokság negyedik helyére visszacsúszó csapattársával, Kimi Raikkönennel szemben, miközben már csak öt futam van hátra.

Azzal, hogy a sportfelügyelők büntetéssel sújtották Lewis Hamiltont, amiért átvágta a sikánt, a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa ölébe hullott a győzelem, aki így mindössze két ponttal van csak lemaradva listavezető mclarenes riválisától – de ami még fontosabb, 17 ponttal előzi meg Raikkönent a bajnokságban.

A Ferrari természetesen tisztában van azzal, hogy Raikkönen értékes pontokat vehet el Massától, ami akár az olasz gárda világbajnoki címébe is kerülhet, különösen úgy, hogy nagyon kiélezett a küzdelem a két élcsapat között a Forma-1-ben.

A maranellói bázisú csapat vezetése azonban bevallotta, ha úgy látják, eljött az idő arra, hogy csapatutasítást alkalmazzanak, azt habozás nélkül meg fogják lépni a bajnoki cím megszerzése érdekében.

Mindezek ellenére a Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali világosan kijelentette, még nem osztották le a lapokat, és nem álltak teljes egészében Massa mögé a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

"A csapat érdekeit szem előtt tartva fogunk döntést hozni" – mondta Domenciali a riportereknek Belgiumban. "Véleményem szerint egy olyan helyzetben vagyunk, melyben minden nemű sietség nélkül kell átgondolnunk a dolgokat, mert ez is a versenyekhez való hozzáállásunk része."

"Ha úgy érezzük, eljött az idő, akkor meg fogjuk lépni a dolgot. Azonban most az a legfontosabb, hogy kiértékeljük a vasárnapi versenyt, és megfelelően felkészüljünk a monzai futamra. Ez a fő célunk, és erre kell fókuszálnunk az elkövetkezendő néhány napban."

Bár a Ferrari egyenesekben mutatott végsebessége jó előjel lehet Monzára nézve, az F2008-as gyenge kezelhetősége a kerékvetőkön, komoly probléma lehet.

"Ahogy azt már korábban is mondtam, Monza nem éppen a legideálisabb pálya számunkra, mert nem számítunk magas hőmérsékletre az olasz ringen" – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

"Szóval az egyetlen dolog, amit tenni tudunk, hogy megpróbálunk a lehető legkeményebben dolgozni, mert tisztában vagyunk azzal, hogy a McLaren nagyon, de nagyon erős lesz Monzában, ám nem csak ott, hanem a többi pályán is."

"Tegnap igencsak lenyűgözött a teljesítményük az időmérőn. Őszintén szólva,ez is bizonyítja, milyen kiélezett a küzdelem a bajnokságban. Tudjuk, hogy nagyon erősek, de mi egy pillanatig sem adjuk fel."

"Ma is tanultunk valamit. Eddig is tudjuk, hogy nem szabad kapkodni, és türelmetlennek lenni. A mai verseny is bizonyította, hogy nem csak a futam végéi kell várni a végeredményre, hanem még azon túl is. Ez is mutatja, hogy a helyzet mennyire bonyolult. Keményen dolgozunk majd, mert tiszteljük ellenfeleinket, és tudjuk róluk, hogy nagyon erősek" – tette hozzá Domenicali.
Cucmey
#3750
2008. szeptember 07. 22:28
ITT van a videó a vitatott előzésről. Megnéztem többször is. Hami ott hibázott hogy a célegyensre ráfordító kanyart levágta. Ha szépen ott engedi elmenni Kimit aki ugyanis nem szoritótta ki az ívről Hamit akkor kb fél körrel késöbb de lehet hogy már a célegyenes végén meg tudta volna előzni.
Cucmey
#3749
2008. szeptember 07. 22:19
Nem a Ferrari kezdeményezte a vizsgálatot


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kritikus szavakkal illette Hamiltont, aki véleménye szerint sportszerűtlenül viselkedett, és csak azért tudta megelőzni Raikkönent, mert levágva a sikánt, előnyre tett szert riválisával szemben.

"Személy szerint azt gondolom, hogy egy kicsit extrém volt a helyzet" – magyarázta a szakember. "A probléma azzal van, hogy egy korábbi manőverével előnyre tett szert, és ez a kulcsmomentum, ez az, amit mindenképpen figyelembe kell venni."

A sportfelügyelők 25 másodperces időbüntetéssel "jutalmazták" Hamilton ezen manőverét, amit Domenicali nem kívánt kommentálni.

"Ahogy azt már az olasz kollégáknak elmondtam, nem szoktuk az ilyen döntéseket kommentálni. Ez egyetlen dolog, amit elmondhatok, hogy amint beidéztek a stewardok, elmondtuk a mi álláspontunkat, és ennyi."

"Utána Hamiltonnal is beszéltek, és ez lett a döntés. Többet nem is szeretnénk beszélni erről az ügyről" - tette hozzá Domenicali.

A Ferrari azt is megerősítette, hogy ők semmilyen hivatalos panaszt nem nyújtottak be a sportfelügyelőknek az üggyel kapcsolatosan, tehát tőlük függetlenül kezdeményezték a vizsgálatot.
Cucmey
#3748
2008. szeptember 07. 20:10
ehhez annyit fűznék hozzá hogy a súlycsökkentési törekvéseknek nagyon örülök a hibrid technologiának egyáltalán nem. rakjanak hibridet egy olyan autóba amiből csinálnak évi 100ezret. nem a Ferrari miatt fullad meg a föld.
DonRoberto
#3746
2008. szeptember 07. 20:05
Néha olyan,mintha semmi kedve nem lenne versenyezni! Ma viszont megérdemelte volna a győzelmet! Biztos jól be fog ma este rúgni emiatt!
Cucmey
#3745
2008. szeptember 07. 20:02
Már tesztelik a Ferrari Enzo utódját
Egy F430 Scuderia köntösében A5
Maranello környékén már javában tesztelik a Ferrari csúcsmodelljének legújabb nemzedékét, annak ellenére, hogy még számtalan kérdésben nem döntött a gyár. Az olasz márka turbós V8-as és V12-es motor közül választhat leggyorsabb autójához.




A Ferrari Enzo bemutatása óta eltelt öt évben rengeteg műszaki újdonságot mutatott be az olasz gyár, többek között a California közvetlen befecskendezéses motorját és duplakuplungos automataváltóját is. Az egyre szigorúbb előírások miatt azonban új, zöldebb technológiák felé fordul a gyár, ám a környezetet kevésbé szennyező technológia miatt elmondásuk szerint nem csökken majd autóik teljesítménye és vezetési élménye.

Az Enzo lehetséges utódjaként elsősorban az FXX-et emlegették, de az Európai Unió nyomására változtattak a stratégiájukon, és állítólag a már bemutatott Millechili koncepció közelebb áll az új Enzóhoz. Az olaszok legfőbb célként az autó tömegének csökkenését irányozták elő, amit könnyebb, főként karbonszálas műanyagokkal kívánnak megoldani. A maranellóiak legnagyobb problémáját azonban az új csúcsmodell erőforrásának kiválasztása okozza. Az olaszok csúcsmodellről lévén szó szeretnék megtartani és továbbfejleszteni az Enzo V12-es motorját, ám lehetséges, hogy az EU nyomására áttérnek egy duplaturbós V8-as fejlesztésére. Azonban sokkal valószínűbb, hogy az Enzo pozíciójának megőrzése miatt egy szintén duplaturbós V12-es motort alkalmaznak majd, amely akár 750-800 lóerős teljesítményt is leadhat. A motorválasztás tehát elsősorban presztízskérdés, hiszen a Ferrari 599 GTB Fiorano és a 612 Scaglietti is V12-es motorokat használnak. Hibridtechnológia még egészen biztosan nem kerül az új Enzo lemezei alá, ugyanis a gyár csak 2015-re ígéri az első, a Forma-1-en alapuló zöld technológiáját.

Az új Ferrari Enzo bemutatására 2010-ben kerülhet sor, és elődjéhez hasonlóan nem lesz tömegmodell, hiszen mindössze 300 darab gyártását tervezik, alapára pedig minimum 85 millió forint körül alakul majd.
Cucmey
#3744
2008. szeptember 07. 19:59
Remélem Massának sikerül behúznia. Kimi most nagyon összeszedte magát de őszintén megmondom szerintem már a nyugdíjas éveire gondol..
DonRoberto
#3743
2008. szeptember 07. 19:57
Mint minden évben... :) Akkoris mi leszünk a világbajnokok!
Cucmey
#3742
2008. szeptember 07. 19:55
én is kicsit erősnek tartom pont azért amit az elöbb is irtam. Most majd a Ferrari lesz a legnagyobb mocskos csaló.
DonRoberto
#3741
2008. szeptember 07. 19:53
Azért ilyen esetekben szerintem kivételeznek a Ferrarival! Erősnek tartom azt a 25 mp-es büntetést! Nem baj akkor is Go Kimi és Felipe! :)
Cucmey
#3740
2008. szeptember 07. 19:47
így van. Én 95 óta szurkolok a Ferrarinak. ha egy mocskos csaló banda lesz belőlük akkor sem lesz ez másként.
Lumma CLR
#3739
2008. szeptember 07. 19:45
Én úgy vagyok vele hogy egész életemben nekik szurkoltam, és fogok is. Éppen ezért nem tudnám elfogadni a támadásokat. Pedig tudom hogy hibáznak, és nem is keveset, csak nehéz beismerni
Cucmey
#3738
2008. szeptember 07. 19:43
na ja. bár szerintem ez a büntetés kicsit erős. Most majd mindenki nekünk ugrik hogy mekkora csaló egy brigád ez a Ferrari holott a versenybirók döntöttek az ügyben a Ferrari csak "panaszkodott".
Lumma CLR
#3737
2008. szeptember 07. 19:42
Őszintén szólva Massa esélyesebb a VB-címre (szerintem).
Lumma CLR
#3736
2008. szeptember 07. 19:41
Ez volt a lehető legjobb befejezés
Cucmey
#3735
2008. szeptember 07. 19:41
A McLaren fellebbez Hamilton büntetésének ügyében

A McLaren beadta fellebbezését a Belga Nagydíj sportfelügyelőinek döntése ellen, miszerint Lewis Hamiltont hátrasorolták a harmadik helyre, amiért átvágta a sikánt, mielőtt megelőzte volna Kimi Raikkönent az első kanyarban a versenyen.
!
A McLaren brit versenyzője egy 25 másodperces időbüntetést kapott, amiért átvágta a célegyenesre ráfordító sikánt, és ezzel előzési pozícióba került Kimi Raikkönennel szemben, akit az első kanyarban sikeresen ki is fékezett.

A McLaren jó ideig tanakodott, adja-e be fellebbezését, ám az FIA közleménye szerint a wokingi alakulat tájékoztatta a stewardokat, hogy élnek a fellebbezés lehetőségével, tehát a Belga Nagydíj végeredménye az FIA Nemzetközi Fellebbviteli Bíróságon dől majd el.
Cucmey
#3734
2008. szeptember 07. 19:39

Hivatalos: Elvették Hamilton futamgyőzelmét

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton 25 másodperces időbüntetést kapott, amiért átvágta a sikánt, miközben harcban volt az első helyért Kimi Raikkönennel. A sportfelügyelők döntése értelmében Felipe Massa örökölte meg a győzelmet.

A Belga Nagydíj sportfelügyelői keresztülhajtásos boxbüntetéssel sújtották Lewis Hamiltont a futam után, így idejéhez 25 másodpercet hozzáadtak.

Ez pedig azt jelenti, hogy Felipe Massa ölébe hullott a futamgyőzelem, míg Hamilton a BMW-s Nick Heidfeld mögött a harmadik lett.
Halacska
#3733
2008. szeptember 03. 09:23
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Összesen 3972 találat 199 oldalon