Sziasztok ti milyen autot tudtok ajánlani ennyi pénzért ,mert auto vásárlás elött vagyok .
Max 2000 cm3 ig
Ha van valakinek elado azt is szivesen várom és bármilyen más épitö jellegü javaslatot
én is azt gondoltam hmm veszek 1 et me néha megyek pár kört meg ide-oda.most meg ki sem tudok szállni belőle.amig van a tankban megyeknekem is bravom van.
Legalább is azért meg fölösleges a "szép új kocsi", ha csak hétvégén megyek vele egy kört, a Tescoig-meg vissza. Akkor ki lehet jönni havi 10 ezerből is benzinügyileg, de mi értelme van? 10 ezerből egy 8 litert fogyasztó verdával 300km-ert lehet menni. Az nem sok.
JA ezt sokan elfelejtik belkalkuláni a költségvetésbe. Veszek valami jó kis verdát 6-10éves hitelre, oszt menő vagyok. Ja csak a havi mondjuk 40-ezer mellé még jön minimum 20 ezer üzemanyag(inkább 30ezer), meg súlyadó(évi), meg biztosítás(3 havi). Plussz ezen felül az autó karbantartása. Alkatrész, mosás, egyébb. Ja és lehet fizetni 6-10 évig a kocsit, ami akkora már meg se lesz.
Nem vagyok szerelő, de a szokásos dolgok. Mennyire jár szépen a motor, füstöl-e, kartelgáz ne legyen, hűtővíz szaga-állaga, tömítések, gumicsövek állapota, nem repedezettek-e, futómű állapota, kopog-e, stabil legyen,lengéscsillapítók milyenek, váltó-kuplung, fék, kipuff rendszer. Kaszni sérült, vagy komolyabban törték. Apró koccanások, enyhe sérülések nem kizáró ok, de tudjál róla. Beső tér szép legyen, ülések ne legyenek kiültek. Így hirtelen ennyi jut eszembe.
Tehát akkor a típus adott! Bravót, vagy Bravat szeretnél. Oylanokat kérdezz meg, akiknak ilyen van. Mikre kell rendszeresen költeni, mik a gyenge pontok, naggyából milyen alkatrész árak vannak, ilyesmi. Minden autóba kell alkatrész, ezt ne feljtsd el. Kalkuláld bele a törlesztőbe, ha hitelre lesz! Az üzemanyag sem lesz ingyen. HA csak heti 5000-ret tankolsz(nincs 20litersem), azt már havi 22500Ft. Érdemes előre kalkulálni.
Én így képről nem akarok és nem is tudok véleményt mondani. Egy autót ki kell próbálni. Nem csak menni 2 utcát szépen óvatosan, hanem egy jó 20-25 percet autózni. Lassan-gyorsan, erősen fékzeni-gyorsítani,stb.. Az még sokat segíthet, ha megvan a kiszemelt típus és van az ismerőseid közöt olyan akinek olyan típusú autója van, akkor vidde el magaddal. Sokkal több dolgot észre tud venni, mint aki még nem vezetett olyat. Össze tudja hasonlítani a sajátjával.
Én annyit mondanék, hogy olyan autót válssz, amit mikor meglátsz érzed, hogy "nekem ez kell". Ez nagyon fontos. Ezek után az állapota szintén korrekt legyen, vagy a vételár igazodjon a javítandó dolgokhoz. Nálam a motorméret 1,4-től 2.0-ig tök mindegy, de csak azért nem vennék 1.4-et, mert kicsit kevesebbet kell rá fizetni.Főleg, ha tuningolni szeretnél, akkor meg pláne. Inkább vegyél 1.6-ost, vagy 1.8-ast. Hidd el az a minimális többletfogyasztás az semmi. Városon kívül tök ugyan annyit eszik , mint egy kisköbcenti. A városban fog egy picivel többet enni. Azt meg el kell felejteni, hogy ami 1.6-nál nagyobb az 15, meg 20 litert eszik, mert hülyeség.