Sziasztok!Kéne egy kis help!
Nem tom mi lelte a gépet,de egyre sűrűbben rángat!Nem-nem a benzin van fogyóban!Cseréltem gyertyát is hátha az a bibi,de semmi változás!(Most NGK van benne)+benzinszintmérő fura dolgokra képes,ha telelököm sem megy a mutatója 3/4 nél följebb!Az óra ment tönkre vagy a tank körül keresgéljem a hiba okát??A segítséget előre is köszike!!
Jjja, most néztem a verdát, ez is mind igaz. Ezért lenne jó tudni milyen rángatás, hogyan, mikor jelentkezik, stb. És tényleg kéne egy hibakódkiolvasás.
1. üzemanyagszűrő eltömődött akkor főleg nagy gázadás közben/után szokott rángatni
2. üzemanyag tápszivattyú haldoklik, keveset ad, akkor nagy gázadás után/közben szokott rángatni
Mindkét variációnál előfordulhat, hogy az alacsony üzemanyagnyomás jelre letiltanak az injektorok.
3. gyújtásprobléma
3.a. gyújtókábel áthúz vhol testhez
3.b. rotor elkopott
3.c. gyújtókábel valahol szakadt
4. légmennyiségmérő hiba. Vagy elkoszolódott, vagy kábelkontakt vagy simán döglődik.
Egyelőre ennyi variáció jutott eszembe. Mivel nemtom mikori kocsiról van szó, a további dolgokhoz több info kéne. Ha van benne gyújtókondi, az is elfáradhatott, de az újabbakban olyan nincs is.
Az üzemanyagszintmérő meg lehet hogy tök jó, csak kábelkontakt hiba van. Le kéne húzni a saruit, kontaktspray-vel letakarítani.
Szeva, ezeknél a gépeknél szokták mondani hogy a rángatás az EGR szelep (kipuffogógáz visszavezető szelep) miatt van. Esetleg érdemes kitisztítani hátha segít. Jellemzően akkor rángat amikor nem nyit vagy zár a szelep rendesen kosz miatt, ami nagyjából hasonló fordulatszám környékén kellene hogy jelentkezzen. Amúgy hibakódot nem dob? Ha dob azt mindeképpen érdemes lenne megnézetni egy kopelbe Tech 2-vel.
Remélem segít!!! Sok sikert!
Nála inkább a trafóra tippelnék, mert asszem az a motor már nem rotoros. Ha egy gyertyakábel szakadt, akkor meg nem rángat annyira, inkább csak 3 hengeren fut.
Egyszer nekem is rángatott az Astra és végül rotort kellett cserélnem. De igaza van Demónak, hogy látni kellene... Az üzemanyagszint-jelző meg előfordulhat, hogy nem gyárilag abba a tankba való, vagy szimplán nem áll rendesen a helyén.
Nem tudom, hoy mi lehet, ha látnám könnyebb lenne.
Nekem is rángatott egyszer, utána kipucoltam az injektorfejeket és jó lett, de elötte a rotort és az elosztófejet is cseréltem. Ki kellene szürni, hogy gyújtás, vagy üzemanyagprobléma. Ü.anyagszüröt mikor cseréltél utoljára?
Sziasztok!Kéne egy kis help!
Nem tom mi lelte a gépet,de egyre sűrűbben rángat!Nem-nem a benzin van fogyóban!Cseréltem gyertyát is hátha az a bibi,de semmi változás!(Most NGK van benne)+benzinszintmérő fura dolgokra képes,ha telelököm sem megy a mutatója 3/4 nél följebb!Az óra ment tönkre vagy a tank körül keresgéljem a hiba okát??A segítséget előre is köszike!!