Autósok figyelem! Eldőlt: 300 ezer

Témakör: Real life
aktuális téma
Autósok figyelem! Eldőlt: 300 ezer

Autósok figyelem! Eldőlt: 300 ezer forint lesz a bírság januártól! 2008 január elsejétől a gépkocsi üzembentartójának objektív felelőssége lesz a szabálysértések elkövetésénél, akkor is, ha más vezette az autót. 2008. májusáig nem büntetnek ugyan de, az üzembentartók írásos figyelmeztetést kapnak a közlekedési hatóságtól, amely tartalmazza majd, mekkora büntetést kellene fizetniük a szabálysértésért. A közlekedésbiztonsági bírság felső határa 300 ezer forint lesz.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
LagunaII
2007. december 03. 19:55
ugynézki...mert azt írták hogy 150 a max...
Vectra555
2007. december 03. 19:52
A 20 ezer a helyszíni bírságra vonatkozik! A feljelentés során pedig 150 ezer a max. Tehát ezek szerint elmarad a 300 ezer???
LagunaII
2007. december 03. 19:48
Na most akkor mennyi? legalább nem 300e...
Megduplázták a helyszíni bírság maximumát
pirosvti
2007. november 09. 18:59
pff..majd akkor a hátsó rendszámtáblát is leveszem és megy a kurva annyába!!!!
Vectra555
2007. november 09. 18:50
Egyetértek. A T. BRFK inkább az elmaradt pótlékokat fizetné ki. Eddig már 60 rendőr pereli őket (de lesz ez több száz is), van aki pl. 400 ezret+kamatait követeli, amit nagy valószínűséggel meg is nyernek majd.....
Vectra555
2007. november 09. 18:48
Bizonyítéknak az minősül, amit a bíróság annak elfogad.... erre nincs semmilyen állásfoglalás, bíró függő....
turbokotro
2007. november 09. 17:44
Még jó hogy már évszázadok óta tudnak az emberek írni és olvasni........a BRFK+feldughatja magának a sok sok millióért feleslegesen a rendőrökre aggatott mikrofonokat(persze a mi adónkból)
Egy cetli be.....ropogós zsozsi ki és mindenki mehet a dolgára!!!!
lucifer207
2007. november 09. 17:43
na ez még egy szép dolog lenne mondhatom......az a baj sok esetben..és itt is azt látom (irta is a cikk)...hogy alapból akiktől elvárnánk hogy tisztába legyenek a jogszabályokkal,éppen ők sértik meg......
tudod mit?????egy vicces dolog de megtörtént..igaz nem autossal....
egy emberke nem kapta meg ami vélhetően járt volna neki egy szállóba......erre ő ezt igy kérte fenhangon számon a recepcióstól...
(hangsúlyozom fenhangon)
-Mi???????tehát azért mert homoszexuális vagyok,nekem ez nem jár?????majd más fórumon ezt számonkérem önöktől!!!"
...és láss csodát...egyből megkapta a kellő szolgáltatást.......tehát kicsit homisan szól valaki a zsaruhoz....még ha ő ezt nem is reagálja le.....lehet érdekes dolgokat kihozni a hangfelvételből.....
De jut hirtelen eszembe...a hangfelvétel nem minősül bizonyitéknak a biróságon!
leonidas
2007. november 09. 17:34
nem ártana, mert a sok köcsög igencsak rendes sávként használja a buszsávot... lásd bmw-s, mercis "kihaénnem" alkatú egyének...

ezúton kérek elnézést a többi bmw-s meg mercis autóstól, de sajnos ez van, közöttük rengeteg a bunkó, akinek nem inge blabla..
lucifer207
2007. november 09. 17:33
de ez nekik nem elégén meg majd azt videozom,mikor egy busz baromkodik csak azért mert ő a nagyobb...de az a baj ezt senki nem nézi meg...már a szerveknél...egyből jönnének hogy igy meg ugy a személyiségi jogok...pedig forditott helyzet is megérne egy misét....
Vectra555
2007. november 09. 17:31
Szerintem nem. Pl. a Rákóczi úton telepített kamerák vannak erre a célra. előlről és hátulról is vesznek...
lucifer207
2007. november 09. 17:30
tudod mire még kiváncsi....a bkv buszok elejére tényleg felteszik e a kamerákat,hogy nézzék és filmezzék ki megy a buszsávban.......
lucifer207
2007. november 09. 17:28
na ez az......de ezt nem sokan látják......ezek valahogy mindig megusszák...
Vectra555
2007. november 09. 17:24
Na látod, ennek jogos a 300, mindenféle enyhítés nélkül, a jogsibevonás meg a büntetőeljárás a nyakába közúti veszélyeztetésért. Ennyi....
lucifer207
2007. november 09. 17:21
ez igaz....de az is benned van,hogy összetörik a gépedet amit még esetleg ki sem fizettél....persze mindenki maga nyomja a pedált..ez egyértelmű.....azért mondtam ugy hogy a helyzet is mérvadó legyen..nem mindenki saját akaratából megy néha gyorsan rövid távon.....de egy példa ami aktivan velem történt...
M7es...irány balcsi...belsőben megyek 140el....benézek a tükörbe és valaki vagy 300al köezeldik mögöttem....előre nézek hogy lehuzodjak előle de ne menjek bele a szélső sávban közlekedőbe...visszanézek....az állat jobbról 300 beelőz és visszavág a belsőbe mert a szélsőben kb 100al ment egy gép....megjegyzem lassan már huztam a lucit hogy kitérjek előle.........még jó hogy mindig belenézek a visszapillantóba mert belerántottam volna az oldalába....ilyenkor mi van??????
Vectra555
2007. november 09. 17:16
Igazad van, csak ez nem függ össze azzal, hogy valaki éppen gyorshajt vagy nem....
Egyébként pedig mindenki a saját lábával nyomja a pedált, annak tudatában, hogy belefuthat a trafiba. Akkor ne az állam, meg a rendőr legyen a hibás...
lucifer207
2007. november 09. 17:14
hát én már nem tudom......fura ami a magyar szabályrendszerben van.....alap dolog szerintem...amin lehet sok múlik...de ezt ne ugy vegyétek,hogy a zsaruk mellé állok....csak pár pálda:
-ne nézzen már hülyének ha a szolgálati számát elkérem a rendőrnek
-állitsák vissza a jóhirüket valahogy..lásd,erőszakos,jogtalan viselkedés....ne érezzék magukat kiskirálynak
-Jobban figyeljenek a közlekedési morálból eredő szabálysértésre....példa...50 es táblánál megyek gy 70el hogy elöttem éppen gyorsitanak mögöttem meg ezerrel közelit valaki..és engem kiszemelnek gyorshajtásért,őket persze nem....
-kapjanak több lóvét hogy ne zsebre dolgozzanak
-Szürjék a zsarukat is hogy szellemileg ,pszichésen alkalmas e a faladatra...
stb stb
az a baj sok olyan tényező van,amin változtatni kellene.......
Vectra555
2007. november 09. 17:13
Nem tudom, hogy a módosítás csak a bírság összegét változtatja meg, vagy éppen maga a szabálysértés törvényi tényállása is változik e....
Szerintem csak a 60 ezres összeg fog felugrani 300 ezerre. ami nem azt jelenti, hogyha 50 helyett mész 80-nal, akkor 300-at fogsz fizetni. Itt is létezik az arányosság elve. Tehát, ha nincsenek súlyosbító körülmények, akkor nagy eséllyel reménykedhetsz benne, hogy megúszod. Véleményem szerint ezzel a szabályozással csak a tényleges gyorshajtókat kívánják kiszűrni. Mert azért a Váci úton ne közlkekedjen senki 120-szal még este sem. Mert valljuk be jónéhány hasonló úton kb. ez az a sebesség, amit tartanak
leonidas
2007. november 09. 17:02
igazából, ha nekem elveszik a jogsimat, az olyan, mint ha levágnák a 2 lábamat... ezzel keresem a pénzemet, és nem is nagyon akarom mással... és hidd el, ha akarnék, le tudnék lépni, előlük, ha ismerem a terepet... csak én nem vagyok ennyire bevállalós... ennyi
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 670 találat 34 oldalon