Autósok figyelem! Eldőlt: 300 ezer

Témakör: Real life
aktuális téma
Autósok figyelem! Eldőlt: 300 ezer

Autósok figyelem! Eldőlt: 300 ezer forint lesz a bírság januártól! 2008 január elsejétől a gépkocsi üzembentartójának objektív felelőssége lesz a szabálysértések elkövetésénél, akkor is, ha más vezette az autót. 2008. májusáig nem büntetnek ugyan de, az üzembentartók írásos figyelmeztetést kapnak a közlekedési hatóságtól, amely tartalmazza majd, mekkora büntetést kellene fizetniük a szabálysértésért. A közlekedésbiztonsági bírság felső határa 300 ezer forint lesz.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Roland__
2007. november 09. 17:02
vegre vki aki ert is hozza.

most komolyan, hogy is lesz ez biztos Ur? :)

tehat ha pl a soroksarin este, ejjel az 50-es tablanal vki mondjuk 80-al megy (mert odaig vegig 70-el lehetett), akkor kb mennyivel no a buntetes az eddigiekhez kepest?

komolyan kerdem :)
leonidas
2007. november 09. 17:00
igen... és ez a különbség 2 gyorshajtó között... aki iskola, kórház, lakótelep stb mellett rodeózik nappal, annak nem hogy a jogsiját elvenném, még be is kúrnám a venyigébe.... de komolyan, aki 1 péntek este alkalmával elmegy egy autós "rendezvényre" és ott esetleg nem csak nézelődik, az miért olyan nagy bűn? ezek a helyek általában az istenhátamögött vannak 2 utcával, ahol a kutyát nem zavarjuk, jó az út, és biztonságosan lehet nézni a bulit... ja és amikor lezárják az utat a rendőrök, kipattannak, és kicsapják rám a viperát, még legyek is tisztelettudó
Vectra555
2007. november 09. 17:00
Ez ám a jó megoldás. Elég sokan eljátszák ezt a dolgot, csak közben még rontanak is a helyzeten. Aztán azon meg főleg ne csodálkozzon a kedves autós, ha egy kerülettel arréb már nem az elemlámpát lóbálják neki, hanem csőre húzott stukkerral várják. Nem is beszélve a hiatalos személy elleni erőszakról, meg a közúti veszélyeztetésről, ami már nem szabálysértés hanem bűncselekmény.....
Roland__
2007. november 09. 16:58
há, ja

sose hagyj tanukat :))))))
leonidas
2007. november 09. 16:55
de persze, ez jogos... nappal én se rodeózok, és éjszaka is csak ésszel... de bazzeg éjszaka nincs gyalogos, se kisgyerek, se nagymutter, aki épp vonszolja át magát a zebrán. éjjel mi van? még ha rendesen is megyek az úton, és kiszédül elém egy részeg csöves, jóhogy engem büntetnek meg, mert elütöttem, pedig én sokszázezer ft-nyi szarságot befizetek az államnak mindenféle adó meg díj keretében. az a szerencsétlen csöves meg nem fizet lószart se, csak kunyerál a körúton a pirosnál, és még neki áll feljebb, ha nem adok neki pénzt. ha én főiskola mellett el tudok menni éjszaka dolgozni, hogy fenn tudjam tartani az autómat, meg tudjam fizetni a saját hülyeségeimet, akkor ő is tudná... csak nem akarja.... mert összeszed egy nap 200 ftot amiből kijön a napi feles meg egy kannás, és él, mint marci hevesen... ja és ha netalán még a kocsimat is összetöri, azt is én fizetem...
Roland__
2007. november 09. 16:51
ezzel csak azt akarom mondani, h ne csak a szamokat lassuk mar (x%-os tullepes) hanem az adott szituaciot... hol, mikor, milyen uton, milyen forgalom, stb
Roland__
2007. november 09. 16:47
egyebkent sztem nem a 300e a durva, mert nyugatabbra tolunk ennel csak dragabb a buntetes.

hanem az, hogy milyen szabalysertes utan kell ezt kicsengetni.

mert, ha 50-es tablanal 90-el mesz ,akkor leygen 5-10e Ft a bunti, de ha vki a 30-as tablanal, iskola elott, korhaz mellett 300-al megy, az fizesse meg a 300e-res buntetest, nem?
leonidas
2007. november 09. 16:46
itthon is volt emiatt taxisblokád, asszem 90-ben... de nem hiszem, hogy ez megfelelő tiltakozás lenne. az lesz ennek a sok szarnak a végeredménye, hogy senki nem fog megállni a rendőröknek... ha az ember belegondol, hogy hááát így is- úgy is elveszik a jogsimat, hát a faszom, inkább vissza kettő parketta, aztán mire bepattannak, addigra 6 kerülettel arrébb vagyok
Roland__
2007. november 09. 16:43
anno a magas benzinar ellen a nemetek ugy tuntettek,h sok benzinkut bejaratat elalltak az autokkal...
leonidas
2007. november 09. 16:40
igazából teljesen mind1... ha kell az államnak a lé, akkor persze megint lerántják az autósokat... pedig nem tudom, hogy mi rossz van abban, ha az éjszaka közepén a 3x3 sávos úton nem 50-60al megyek, hanem 90 el pl.

tényleg nekünk is ki kellene találni valamilyen tiltakozási módot, mert ezek a parasztok csak azt látják, hogy ha valamilyen dijat, adót akármit felemelnek, mi csak némán lenyeljük.
szecsa
2007. november 09. 16:38
van benne igazságde szerintem sokkal veszélyesebbek a hétvégi sofőrök meg a kezdők..
Roland__
2007. november 09. 16:37
ezzel az egesszel azt erik el, mint ami kint mar meglevo problema (a sok fix kamera, draga buntetes miatt) ugy lopjak a rendszamtablakat, mint az autoradiot.
Roland__
2007. november 09. 16:34
miota megtortent a porsche vs lambo baleset azota minden autost idiotanak neznek, tartanak....a nagy rendori "intezkedes" az hajogyarin, gyorshajtas, illegalis tuning, stb...
1 esetbol alltalanositanak...de nem csak az autos eletben.
1 ember kezeben felrobban egy petarda (mert hulye volt), akkor tiltsuk be még a gyufat is
Roland__
2007. november 09. 16:31
nem csak az utak..mostanaban azert eleg sokat ujitanak fel (remelhetoleg minden evben elkeszul ennyi uj ut)...

szvsz az az egyik legnagyobb gond, h minden jott-mentnek adnak jogsit.
Nem tud vezetni? nem gond, befizet vmennyit es friss jogsis.
1: nem tanitjak vezetni az embereket
2: ha tanitjak, akkor a legtobbszor rosszul
3: mindenkit atengednek

ebbol kifolyolag sok az idiota az utakon; eloszor az emberek fejeben kellene rendet tenni, meg ugye az utak... mar nem lenne ennyi halaleset
Dávid_
2007. november 09. 16:24
De kár h mindjárt le nem lövik a gyorshajtót.Ez-az.Akkor legalább nem a gyorshajtásba hallnak bele...
Dávid_
2007. november 09. 16:21
ELőször utakat kéne építeni amin biztonsággal lehet közlekedni aztán utánna majd meglátjuk h hányan halnak meg....Kiváncsi lennék h abból a rengeteg balesetből vajon csak a gyorshajtás okozta a bajt vagy netán az életveszélyes út??
Jinxy
2007. november 09. 16:21
túlzásokba estek mááár!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 670 találat 34 oldalon