Az EU a magyar regisztrációs adó ellen!
aktuális téma

Az EU kifogásolja a magyar regisztrációs adót!
Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy módosítsa a regisztrációs adó egyes rendelkezéseit, mert azok továbbra is hátrányos megkülönböztetésben részesítik a másik tagállamból behozott használt gépkocsik vásárlását.
Ha Magyarország nem tesz eleget az indokolással ellátott véleménynek, a bizottság az Európai Bíróság elé utalhatja az ügyet - áll a témáról Brüsszelben csütörtökön kiadott közleményben.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
természetesen ismerem, innen tudom hogy az általam vadászott 97-2000 közötti benzines 1.8T A6-osok, az EURO 2/3 határán billegve kb ennyi sarcot vonnának maguk után... és innen tudom hogy nagyobb motorral nem érdemes már nagyon nézelődni, esetleg talán még a 2.4, ha olcsóbban adódik jó állapotú...
tudom mert 2-3 hónapja intéztem a dolgokat a kocsi miatt 

oké de ez évjáratfüggő is ill. elég sokminden meghatározza a regadó mértékét
Itt lehet kalkulálni aki akar!
http://www.euvonal.hu/regado.php

Itt lehet kalkulálni aki akar!
http://www.euvonal.hu/regado.php
Ezüst : )
De most viccen kívül, oké nem vagyok gazdasági szakember, de hosszú távon sokkal kifizetődőbb lenne (legalábbis a népnek : ) az, ha eltörölnék, bár akkor jön egy kormányváltás, ahol csak az arcok változnak, a mentalitás pedig nem és kezdődik előről, tehát akármennyire is szeretnénk, bassza meg a malac, úgy sem lesz...
De most viccen kívül, oké nem vagyok gazdasági szakember, de hosszú távon sokkal kifizetődőbb lenne (legalábbis a népnek : ) az, ha eltörölnék, bár akkor jön egy kormányváltás, ahol csak az arcok változnak, a mentalitás pedig nem és kezdődik előről, tehát akármennyire is szeretnénk, bassza meg a malac, úgy sem lesz...
egy említett korú 1.8T-re fizetnék 300-350e regadót, a kocsi 4-6e EUR között valahol. vajh mennyire érezné meg a nyugati autópiac ha hirtelen eltűnne a magyar regadó? tolná felfelé az árakat? plusz a német roncsautó prémium is lejár - ez is mesterségesen lenyomhatta eddig az árakat... szóval lehet a gyakorlatban jobban jövök ki, ha kifizetem a lehúzást, vagy legalábbis semmivel se járok rosszabban? egyetlen visszatartó, hogy nagyobb motor, akár egy 2.8, 3.0, 2.7T is szóbajöhetne - ha nem lenne regadó, mert arra már több mint 1M a lehúzás 

milyen gazdaság? fekete?

suzuki meg a dacia maradna fenn, a többi kereskedés menne a levesbe.

Összeomlana az a dübörgő magyar gazdaság ? : )
Más országok miért élnek különbül, mint mi regadó nélkül...
A pulykák is tudják, hogy alkalom adtán karácsony után is van élet...
Más országok miért élnek különbül, mint mi regadó nélkül...
A pulykák is tudják, hogy alkalom adtán karácsony után is van élet...
gondoljatok bele, mi lenne az új és használtautó értékesítő szektorral ha eltörölnék a regadót...

ezekután el lehet gondolkozni mekkora realitása van az egésznek...
Üdv
Jólenne ha valamit intéznének és azt sem bánnám hogy azok akik ebben az évben hoztak be azok valamennyi összeget visszaigényelhessenek belőle mivel az állam mindenkit csak lehúz!
Jólenne ha valamit intéznének és azt sem bánnám hogy azok akik ebben az évben hoztak be azok valamennyi összeget visszaigényelhessenek belőle mivel az állam mindenkit csak lehúz!
ehhez csak ennyit fűznék hozzá:
"ha jól megnézzük, itt '89-ben csak a címer változott."
"ha jól megnézzük, itt '89-ben csak a címer változott."

sziasztok! van valami frissebb hír a témában? keresgéltem hírportálokon, de semmi nem szivárgott ki másfél hónap alatt... aktuális lenne a dolog, szeretnék németországból behozni egy 10 év körüli autót, és a regadó abszolút behatárolja hogy milyen motorral nézhetem - pedig szívesen venném nagyobbal. az itthoni felhozatalt jobbára már megnéztem, és kiábrándító, törött romok egymás hegyén hátán... tudom, kint se kolbászból van a kerítés de valamivel jobb a helyzet + az itthoni sokszorosa a potenciális hirdetések száma, jobb eséllyel pályázhatok egy törésmentes példányra... igazából nem spórolni akarok, hanem jót venni... szóval tud valaki valamit, az olyan építő jellegű hozzászólásokon kívül, hogy majd jön szent orbán, a könnyen felejtők védőszentje, és onnantól ő fizeti még az átiratást is?

remélem eltörlik ezt a mocskos igazságtalan adót

rp1990
2009. november 08. 21:59
ez a dolog engem is foglalkoztat, mert olcsón tudok hozzájutni egy 2es Golfhoz... és szeretnék tisztában lenni, mit kell fizetnem, és mit nem. De szerintem sem fogják eltörölni, inkább fizetik a büntetést, ami töredéke annak amit a törlés után buknának...
ennyi...

most azt nem tudom hogy mondjuk most még decemberig behozok egy autót,és még az adásvételin december van de várok arra hogy eltöröljék,és német rendszámmal közlekedek és miután módosítottak vagy eltörölték utána papíroztatom le magyarra,hogy akkor mi lesz a hivatalos?hogy fizetnem kell vagy nem kell.hogy adásvételi dátumot néznek vagy vizsga dátumot.
Hajrá EU! Remélem nyernek... és eltörlik a regadót... 

most mit szeretnének amúgy csinálni a regadóval?mert lassan szeretnék behozni németből egy kocsit és kíváncsi vagyok hogy mi lesz a kocsim sorsa:S hogy eltörlik vagy csökkenti a mértéket.ki tud benne segíteni?
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!