Kíváncsi vagyok, hány embernek nincs munkája az oldal látogatói közül. Érdekel, kinek miért nincs állása, miért vesztette el a meglévőt és miért nem talál másikat.
Illetve akinek van ötlete, hogy mit lehet tenni a helyzet ellen, ne tartsa vissza! Hátha összehozunk valami okosat!
Valamint ha valaki humán erőforrást keres, itt találhat.
Kérnék mindenkit, hogy ne reklámfelületként kezelje ezt a fórumot!
Ameddig nem vesznek fel valahova lehet alkalmi munkát vállalni Semmi helyett jobb! Én informatikai és kommunikációs végzettséggel és 5 év tapasztalattal egy költöztető cégnél voltam egy teherautón rakodó
Sziasztok!
Én is itthon gubbasztok november óta... Előtte több mint 5 évet dolgoztam egy nemzetközi építőipari cégnél mint könnyű és nehézgépszerelő.Szervízkocsival jártam az országot és nemritkán külföldet is...
Tehát szakmai tapasztalat van,de eddig ahova jelentkeztem meghirdetett állásokra semmi visszajelzést nem küldtek... Lassan fölélem a készleteimet... De az autó marad,ha nemeszek is....
sziaztok én már 6 hónapja ülök itthon ....októberben azzal a cimszóval küldtek el hogy "lopok" de rajtam kivül még 40 embert ugyanigy...ennyit a 4 csillagos hotelról!sztem túl sokat tudtam az "Ügyletekről"
Ne szomorkodjatok én 4 hónapot ültem otthon, mire felvettek valahova. Fel a fejjel és bombázni a cégeket! És ha van munkatapasztalatotok be kell adni olyan helyre is ahová magasabb az elvárás!
Na ma sem lett állásom. Bár erre én mondtam nemet, mivel hát munkanélküliként sajna nincs pénzem 1 hónapig saját kocsival járni betanulni napi akár több száz kilómétert, pedig tetszett volna...
Holnap is megyek állásinterjúra és persze megint lehet tankolni az "occsó" benzinből, +idő és a maszekot is le kellett mondjam. Ha nem sikerül buktam egy tizest...
Üdv! Én is csatlakoznék a klubhoz. Febr.11. lassan egy hónapja munkanélküli lettem majd 3 év után, építőipar nyílászárógyártás. Kevés volt a meló 1/3-át elküldték a dolgozóknak, azóta nem találtam semmit, max 1-1nap alkalmi meló. Ami gáz...hogy afsz oldalán találtam állást de a megadott tel.számot nem hajlandóak felvenni...irány kocsival be fél napokat várni és a végén kiderül nem aktuális már vagy nem engem keresnek stb. Napi szinten nézem a különböző áruházak (élelmiszer, barkács, műszaki) állásajánlatait és a kül.munkaközvetítőket is...de semmi. Ja, voltam napokban tesztet írni CSI-ben, nem volt iskolai végzettséghez kötve, de 50kérdéses tesztben szinte csak a fröccsöntő gépekről és csupa szakmai dolgokról kérdeztek, amit max 1-2nap alatt meg lehet tanulni...másnap email, sajnáljuk de.... A villanyszerelő szakmámban meg mindenféle programozási (PLC, CNC, SAP) szükséges, így az is kilőve. Vagy az ország másik felén van... A külföldi melóról annyit, hogy van kint Németo.ban ismerősön Nümberg mellet és ott sem valami fényes a helyzet, befagyasztották a béreiket, elküldtek embereket stagnálnak...de ezt több helyről is hallottam. Bár biztos van kivétel, de nyelvtudás nélkül.
Szóval ez az én kis történetem nem egyszerű, de próbálkozom! elnézést ha hosszúra sikerült!
nem csak én