1.9 TDI (90LE) tuning
aktuális téma

Turbó csere nélkül mit lehet kihozni a 90le-s tdi-böl, elektromos adagolóval (nem akarok mechanikusat)
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
nem az 1z az mind gt15el jött az nem változó geos, hanem sima wg-es cwsak az meg nem a legerősebb konstrukcióju turbo
audi (szivar) a turbos mociba az van ezt tudom me szomszédnak ez is van, de még egy csomó kocsin ezek vannak
Azt tudom.
Átlátom a dolgokat köbö.
Átlátom a dolgokat köbö.

nem,csak a 110 pacisok jöttek ki változóval:)
nincs msn-ed hogy ne itt offoljuk szét ezt a fórumot:D
Sziasztok!
Minden 1Z-s motor változó geometriás turbóval jött ki?
Minden 1Z-s motor változó geometriás turbóval jött ki?
mondjuk kkk 24/26-ost olcsón tudnék szerezni most lett felújítva,mit kellene a 24-esen átalakítani, hogy a 1.9 tdi-re felmenjen
én nem szeretem a gt17-eket meg 20akat van olyan ember akinek lett varia-wg turbo konverzió csinálva, hogy évi 3db gt1749 esett le neki az autóról előtte két évvel két 1756ot fogyasztott el. most egy átalakított k24et használ van benne négy darab 502 ami már kicsi van rajta egy chip egy gyári cooler és nagyon jó lett az autó cserébe nem esik le a turbo neki. kollár programozta amikor készítette azt mondta alul olyan mint egy gt17el középen mint egy 20assal fent meg mintha bv50 lenne rajta.
akkor a gyári turbó garrett 15-ös én egy garrett 17-20-ra gondoltam 502 csúcsok,és kollár féle chip meg nem tom mekkora ic illik ehhez az összeállításhoz.
itt v.ki vag commal rendelkezik aki esetleg ráérne amikor venném az autót megnézni vgay mi kel hozzá? mert laptop van,kábelt progit honnan leeht szerezni?
amire figyelni kell legyen rajta légszürő, mert az 1.9 90le az Pierburg márkájú légtömegmérővel van szerelve, még az összes többi Bosch-al a Pierburg az horrorisztikus áron beszerezhető és a direktszürőtől ő könnyen megadja magát. Érdemes úgy menni, hogy ott egy szerelő melletted és egy VAG-COM-al megnézitek, hogy van-e hibakód a motorba jók-e az ABS jeladók stb. A másik sarkalatos pontja az autónak a GT15 ami az miatt jó, hogy nem varia turbo, úgyhogy nincs csak egy wg ami szabályoz cserébe elég gyenge konstrukció a turbo ezért szeret leesni ő is. Érdemes cserélni 1.9td K14-re.
Azt meg neked kell kitalálni, hogy mit szeretnél az autódtól az alap tézis még mindig áll, hogy a régi motortömbből lásd 1.9 90le-ig bezárolag nem alkalmasak 170 lóerő felé stabilan. Csúcsból két fajtát vagyis hármat érdemes venni. Vagy veszel Bosch 502-öt kicsit nagyobb mint a gyári vagy veszel Saybor 502 vagy Saybor Race csúcsot ezeknek nagyon jók a minőségük a Firadokkal meg a Bosiokkal sajnos szokott probléma lenni nem is kicsi... Chipet Kollár Szabival érdemes íratni más használható nincs az országba. Turboval vagy nyugodt akarsz lenni, és régi KKK-t raksz fel cserébe olyan lesz az autód, mint egy nagyon jó benzines és forgatod 5000ig esetleg egy picit tovább és tartós lesz a motor vagy kap jófajta varia turbot és a turbo fog lehullani vagy a motor nem fogja bírni, ha nagy terhelést kap kis fordulaton a motor. Intercooler pedig nem attól függ, hogy mekkora a gyári hanem, hogy mekkora teljesítményt akarsz elérni.
Azt meg neked kell kitalálni, hogy mit szeretnél az autódtól az alap tézis még mindig áll, hogy a régi motortömbből lásd 1.9 90le-ig bezárolag nem alkalmasak 170 lóerő felé stabilan. Csúcsból két fajtát vagyis hármat érdemes venni. Vagy veszel Bosch 502-öt kicsit nagyobb mint a gyári vagy veszel Saybor 502 vagy Saybor Race csúcsot ezeknek nagyon jók a minőségük a Firadokkal meg a Bosiokkal sajnos szokott probléma lenni nem is kicsi... Chipet Kollár Szabival érdemes íratni más használható nincs az országba. Turboval vagy nyugodt akarsz lenni, és régi KKK-t raksz fel cserébe olyan lesz az autód, mint egy nagyon jó benzines és forgatod 5000ig esetleg egy picit tovább és tartós lesz a motor vagy kap jófajta varia turbot és a turbo fog lehullani vagy a motor nem fogja bírni, ha nagy terhelést kap kis fordulaton a motor. Intercooler pedig nem attól függ, hogy mekkora a gyári hanem, hogy mekkora teljesítményt akarsz elérni.
arról is hallottam, hogy a 2.5 v6 tdi audiknak a légtömegmérőjét is beszokták rakni a 1.9 tdi-be ezt melyik fázisba szokás berakni mit kell hozzá kicserélni?
most lehet egy emberke elakarja cserélni a kocsimat egy golf 3 tdi-re,hogy abból mit leeht kihozni?ha elektromos adagolós akkor chip+nagyobb ic,meg esetleg csúcs meg turbó csere vagy mit csináljak,azok hány lóerőig bírják a húzását.mit kell figyelni golf 3-as vásárlásnál?meg a tdi motoroknál?az a dízelnél is igaz, hogy a gyári intercooler 1,5 szeresénél nem célszerű nagyobbat berakni mert az már veszteséges lesz?
Ezeket mind tudom,és bentebb akartam furatni a főtengely nyubvócsapágy csavarhait.
Egész pontosan 20mm el
+én 110-120lovat akartam csinálni belőle.
A passat se lesz több.

Egész pontosan 20mm el

+én 110-120lovat akartam csinálni belőle.
A passat se lesz több.

motortömb turbo csúcs adagoló szinte mindene más...
audi 80-at nem érdemes venni mert hdk fejes adagolója van és csak azon van ilyen, ha összefossa magát akkor onnantól vagy mecha adagoló építése, vagy komplett motorátépítés másik elektromos adagolóra... Az A4-nek a gyenge pontja meg az erőssége is az első futómű, sok lengőkaros elsőfutómű sokba kerül felújítani, de ha jó akkor k@rva jó.
Passatba és Golf4-be nagyon jó a 90le motor gyárilag 11-es elemes az adagolója passatba hosszmotor van és mivel 90°-ot fordítani kell a hajtáson nagyobb a hajtási vesztesége mint egy átlag fwd-nek.
Seat motorikusan úgyanazt tudja mint a németek, csak sokat panaszkodnak az összeszerelésre kárpitok ilyesmi cserébe nekem pl jobban tetszenek mint a vw-k.
Skoda az meg mittomén kevesen csinálnak skodát arról nemtudok nyilatkozni.
audi 80-at nem érdemes venni mert hdk fejes adagolója van és csak azon van ilyen, ha összefossa magát akkor onnantól vagy mecha adagoló építése, vagy komplett motorátépítés másik elektromos adagolóra... Az A4-nek a gyenge pontja meg az erőssége is az első futómű, sok lengőkaros elsőfutómű sokba kerül felújítani, de ha jó akkor k@rva jó.
Passatba és Golf4-be nagyon jó a 90le motor gyárilag 11-es elemes az adagolója passatba hosszmotor van és mivel 90°-ot fordítani kell a hajtáson nagyobb a hajtási vesztesége mint egy átlag fwd-nek.
Seat motorikusan úgyanazt tudja mint a németek, csak sokat panaszkodnak az összeszerelésre kárpitok ilyesmi cserébe nekem pl jobban tetszenek mint a vw-k.
Skoda az meg mittomén kevesen csinálnak skodát arról nemtudok nyilatkozni.
és a motortömb bordázottsága is más ezért hullanak el az td-ből vagy 1z-ből épített motorok 170le felett...
a főtengely csavar felfogatás rövidebb a td be mint a tdi be ezért van az hogy a tdi re átthuzott blokkokat nem huzzák agyon

de amúgy melyik tdi-t érdemes venni vw seat audi ?meg a 90 és 110 között mi a különbség csak a turbó ugye,mert a 110-esbe változós van. nem?
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!