Cikk: A polírozás művészete
aktuális téma

...avagy szegény ember krómfelnije. Az elmúlt hetekben egy ismert szegedi motorépítő csapat, a Lowlander Cycles műhelyének voltunk rendszeres látogatói. Joggal adódhat a kérdés, hogy miért is téma egy elsősorban kétkerekűekkel foglalkozó vállalkozás a Carstyling.hu-n. Nos, egyrészt a fiúk mozognak autós vonalon is, másrészt pedig egyvalamiben a verhetetlenek közé tartoznak, nem csak idehaza: ez pedig a fémpolírozás.
Bővebben

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
ez gonosz volt Tőled

De, tudnak, de nem fizeti meg senki sem, így nem is hirdetik, hogy ilyet bevállalnának.
Amúgy meg tökmind1 hogy krómozzák a felnit, azt is polírozni kell előtte, mivel a króm nem fed semmit, nem festék az!
Azért látott valaki szar krómot, mert az előkészítés szar volt. (az esetek 95%-ban)
Ja, a króm ugyan kemény, de a felni fizikai behatásai ellen nem véd sokat, tekintettel a rétegvastagságára.
Ha a felni anyaga fos, akkor kátyúban is elmegy szarni a krómozott alufelni!
Valamint nem mindegyik alut lehet normálisan krómozni. Na ebben jó a gyári krómos felni, mert az eleve anyagválasztásilag jó!
Amúgy meg tökmind1 hogy krómozzák a felnit, azt is polírozni kell előtte, mivel a króm nem fed semmit, nem festék az!
Azért látott valaki szar krómot, mert az előkészítés szar volt. (az esetek 95%-ban)
Ja, a króm ugyan kemény, de a felni fizikai behatásai ellen nem véd sokat, tekintettel a rétegvastagságára.
Ha a felni anyaga fos, akkor kátyúban is elmegy szarni a krómozott alufelni!
Valamint nem mindegyik alut lehet normálisan krómozni. Na ebben jó a gyári krómos felni, mert az eleve anyagválasztásilag jó!

na az tuti
tavaly jött egy srác,hogy mennyiért políroznám fel a felnijét(egy peremes vékonyküllős rh-ról van szó).
mondtam neki az összeget,tetszett is neki,de azt mondta,hogy inkább krómfelnit szeretne,mert az szebb-oke.a duplájáért lekrómozták neki,kb 3hónapja számoltam be neki a szuper krómfelnit 30ezer ft-ba egy polírfelnibe
.persze mondanom sem kell,hogy nem sikerült igazán az alapozása és krómozása a felninek,mert 10cm-es darabokban esett le róla a króm

mondtam neki az összeget,tetszett is neki,de azt mondta,hogy inkább krómfelnit szeretne,mert az szebb-oke.a duplájáért lekrómozták neki,kb 3hónapja számoltam be neki a szuper krómfelnit 30ezer ft-ba egy polírfelnibe

abban persze igazad van...egy olyan padka után nem egyszerű, főleg, h itthon nem tud senki amcsi minőségben krómozni 

ezt én nem mondtam,hogy keményebb lesz a polírtól,de amikor elrántod a kormányt,hogy a kóbor kaukázusi juhászkutya ne bombázza le az autódat és padkázol oldalról egy gigantikusat,akkor a krómfelnit nem lesz egyszerű visszahozni az élők sorábaha csak nem tényleg teljes anyagában ugyanúgy javítható,mint a polírfelni,a polírozott felnit viszont felhegesztés,csiszolás után eredeti állapotára visszaállítod.

a jó krómfelnit nem teszi tönkre a magyar út, mert abba tettek anyagot...enyémmel 80-al mentem át egy 8 centi mélly kátyún, akkorát szólt, h a mögöttemjövő meghallotta és elrántotta, mert azt hitte nekimentem vminek...és?? semmi baja...na ezt próbáld meg egy akármilyen lófasz felnivel...a polírtól nem lesz keményebb 

teljesen igazad van,a normális krómfelnik fényét nem igazán lehet elérni,de javíthatóság szempontjából,(ami a magyar utakon nem elhanyagolható szempont)sokkal egyszerűbb a helyzet.szégyen nem szégyen én is inkább rendeltem egy vault krómgarniturát az usa-ból,mert nincs kedvem a saját felnimmel 1hónapig szívni.az autón amin lesz,úgysem fog sokat közlekedni

szerinted...valószínű te csak átlag magyar szar semmitérő utólag krómozott fos krómfelnit láttál és igazi amcsi krómot életedbe sehol...amit amcsiban krómoznak ahhoz semmi köze bármilyen polírnak...és ezt még nyalogatni sem kell, meg évente újracsiszikülni meg mittomén...a króm az króm és nem lesz szebb semmilyen polír sem!

Nézz meg egy átlag krómfelnit(értsd 3-600K/db ár alatt), és rájössz miről beszélt. 

Neked rossz a szemed. Néztél már egy jól megtermett chopperen tükörbe?

Hát, ha ebből még leszámolod az anyagot, ami elmegy egy garnitúrára, akkor már nem olyan jó. 

Akkor Te nagyon jó környéken csinálod, ha ennyit tudsz keresni óránként, irigyellek is érte! Felénk ez nem megy! Nagy a válság + szar a környék!
Amugy teljesen igazad van!

Amugy teljesen igazad van!

Sziasztok!
A "szegény ember krómfelnije" egyáltalán nem degradálást, vagy bármi negatív értelmet tükröz, a cikkből szerintem ez kiderül. Az alcím arra akar csupán utalni, hogy a krómhatás Szinte 100%osan elérhető alacsonyabb költségvetésből is. De ha ennyire félreérthető, inkább kiszedem
A "szegény ember krómfelnije" egyáltalán nem degradálást, vagy bármi negatív értelmet tükröz, a cikkből szerintem ez kiderül. Az alcím arra akar csupán utalni, hogy a krómhatás Szinte 100%osan elérhető alacsonyabb költségvetésből is. De ha ennyire félreérthető, inkább kiszedem

néhány éve 1-2 érdeklődőnek elmagyaráztam az előkészítés folyamatát,felajánlottam,hogy ha előkészítik az illető felniket,ingyen felpolírozom őket-----szűkölve rohantak vissza néhány nap múlva

Teljesen mindegy milyen árat mondasz, mert az esetlek 80%-ában az úgyis sok
(pedig, ha visszaosztja az ember munkaórára, akkor jó, ha óránként megvan az 1500-2000ft)

(pedig, ha visszaosztja az ember munkaórára, akkor jó, ha óránként megvan az 1500-2000ft)

legnagyobb előnye sztem a javíthatóság a krómfelnikkel szemben
elég gyakran hoznak hozzám olyan krómfelniket,amit lepadkáztak és táblákban esik le róla a króm,szuperül néznek ki

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!