Autohifi
aktuális téma

Sziasztok!
Ha már tuningrol beszélünk, akkor ne csak a külső dolgokról beszéljünk!
Aki szereti az autohifit, és bármelyik válfajában érdekelt, az ide írjon mindenfélét: tapasztalat, élmény, probléma
Ezért nem kell kondi a kocsiba .
Rodolpho cikkjei az Autohifibolt.hu -n
Hirdetéseket , aréna kuncsorgást moderáljuk !
Három felszólítás után egy hét ban!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Én csak annyit írok erre, hogy ne tedd. Ez az én tanácsom.
Üdv.
Lenne 2 kérdésem, nem vagyok jártas ebben a témában:
-McHammer erősítőn az RCA-nak hova kell mennie? Hertz HX380 a mély. 1/ch és a másik?
-szobába be lehet kötni ezt a 2-t szobai erősítő nélkül? Nem érdekel sem, hogy nem oda való, sem semmi kritika, egyelőre csak próba miatt. Szgép táp sárgája a +12V, áthidalni a Remote-ra(esetleg kapcsolóval), fekete a gnd és kb ennyi? Fikát please hanyagold, tanácsot kérnék
Lenne 2 kérdésem, nem vagyok jártas ebben a témában:
-McHammer erősítőn az RCA-nak hova kell mennie? Hertz HX380 a mély. 1/ch és a másik?
-szobába be lehet kötni ezt a 2-t szobai erősítő nélkül? Nem érdekel sem, hogy nem oda való, sem semmi kritika, egyelőre csak próba miatt. Szgép táp sárgája a +12V, áthidalni a Remote-ra(esetleg kapcsolóval), fekete a gnd és kb ennyi? Fikát please hanyagold, tanácsot kérnék

Tényleg bocs, reggel van még
Meg az összes többi link is..:
Hertz
erősítő: [ link: hififutar.hu ]
13 cm: [ link: hififutar.hu ]
16x24 ovál: [ link: hififutar.hu ]
Audison:
a Kicx:
13 cm: [ link: www.tutihifi.hu ]
ovál: [ link: www.tutihifi.hu ]

Hertz
Audison:
a Kicx:
13 cm: [ link: www.tutihifi.hu ]
ovál: [ link: www.tutihifi.hu ]
Sorry a JVC linkje lemaradt: [link: hififutar.hu]
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy jó szettet állítottam-e össze egy komplett rendszer építéséhez. Korábban már írtam, de akkor még nem volt konkrét elképzelés. Egy e30 bmw-ről lenne szó, így a hangszóró méretek adottak. Nem a szomszédokat is ellátó hangerő a lényeg, hanem a szép tiszta hangzás, kevés magassal és inkább több méllyel. Zenei stílus szempontból tényleg minden. Rock, pop, dance, disco, klasszikus, ... Igen, lesz egy kis tüc tüc is de a lista 10%-át teszi csak ki
Formátum mp3, wav, ezekből is csak 198 kbps felett, nagyon ritka nálam a többi formátum de nem kizárt egy kedvenc lista készítése cd-re pl flac-ben.
A fejegység vagy Pioneer [ link: [ link: www.tutihifi.hu ] vagy JVC [ link: hififutar.hu
Hertz:
Erősítő: [ link: hififutar.hu
13 cm: [ link: hififutar.hu
24x6 ovál: [ link: hififutar.hu
Audison:
24x16 ovál: [ link: hififutar.hu
Illetve Kicx hangszórók:
Erősítő: a fentiek egyike
13 cm: [ link: [ link: [ link: www.tutihifi.hu ]
16x24 ovál: [ link: [ link: [ link: www.tutihifi.hu ]
Ami érdekelne, hogy melyik összeállítást ajánljátok, vagy miért nem ajánljátok, mit kéne esetleg másra cserélni, miért,.. Illetve ha a Hertz - Audison is jó, van-e annyi különbség a két összeállítás között ami érezhető és esetleg megéri a drágábbat választani?
Előre is nagyon köszönöm!
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy jó szettet állítottam-e össze egy komplett rendszer építéséhez. Korábban már írtam, de akkor még nem volt konkrét elképzelés. Egy e30 bmw-ről lenne szó, így a hangszóró méretek adottak. Nem a szomszédokat is ellátó hangerő a lényeg, hanem a szép tiszta hangzás, kevés magassal és inkább több méllyel. Zenei stílus szempontból tényleg minden. Rock, pop, dance, disco, klasszikus, ... Igen, lesz egy kis tüc tüc is de a lista 10%-át teszi csak ki

A fejegység vagy Pioneer [ link: [ link: www.tutihifi.hu ] vagy JVC [ link: hififutar.hu
Hertz:
24x6 ovál: [ link: hififutar.hu
Audison:
24x16 ovál: [ link: hififutar.hu
Illetve Kicx hangszórók:
Erősítő: a fentiek egyike
13 cm: [ link: [ link: [ link: www.tutihifi.hu ]
16x24 ovál: [ link: [ link: [ link: www.tutihifi.hu ]
Ami érdekelne, hogy melyik összeállítást ajánljátok, vagy miért nem ajánljátok, mit kéne esetleg másra cserélni, miért,.. Illetve ha a Hertz - Audison is jó, van-e annyi különbség a két összeállítás között ami érezhető és esetleg megéri a drágábbat választani?
Előre is nagyon köszönöm!

Üdv Urak! Megtudnàtok irni Kiràly Józsi szàmàt?

Nekünk még az eredeti manual is megvan hozzá. Eszerint 4*30W+2*60W 4 ohmon, vagy 2*180+1*280W hídban 4 ohmon. Mérten 4*28+2*56W, viszont hídban az 5+6 csak 169W az amp-performance szerint. Külön tápkör van az első 4 csatira, egy másik tápkör meg az 5+6-ra elvileg. Kíváncsi vagyok, több használat után mit mondasz, az A4-hez képest milyen.
Beépítettem három útra. kellemesen teszi a dolgát.. egyenlőre bent hagyom, kicsit élek vele..és nem is kevés az ami wattban rá van írva,,
Üdvözletem az Uraknak!
Sub javításhoz keresek szakembert. Helix W12 Competition sub, meg se mukkan, multi szakadást mutat a csatlakozóknál mérve. Pillébe varrt a bevezetőszál, azon nem látszik szakadás. Erősen megnyomkodva hallok/érzek némi súrolást, de a furatokon benézve nem látom égettnek/sérültnek a tekercset.
Budapest, és környéke előnyben!
Köszi előre is!
Sub javításhoz keresek szakembert. Helix W12 Competition sub, meg se mukkan, multi szakadást mutat a csatlakozóknál mérve. Pillébe varrt a bevezetőszál, azon nem látszik szakadás. Erősen megnyomkodva hallok/érzek némi súrolást, de a furatokon benézve nem látom égettnek/sérültnek a tekercset.
Budapest, és környéke előnyben!
Köszi előre is!
Röhejes áron volt fent a 3566. De mindenki a wattokat nézi, így 4x30W mindenkit elriaszt. Nálunk az egyik autóban az van. Korrekt kis erősítő az is. 5-6 csati hídban viszi a mélynyomót az 1-2 és 3-4 hídban pedig az ajtót passzívban. Igazából először a 30W-al volt csatornánként etetve egy 100W-al terhelhető, ráadásul 6 ohm-os hangszóró és azt is egész korrektül mozgatta.
Szerintem nem sokan vagyunk akik ezeket így egy rendszerben összehasonlítottuk volna...ezért aki erre biztosat mond az hazudik...
Sziasztok, lenne egy kérdésem hozzátok a két kábel közül ki melyiket ajánlaná? Kácsa audio KCE-FLW25 vagy Sommer Cable 400-0250 Twincord 2x2,5 mm. Köszönöm a válaszokat.
van egy 3528 négy csatis,,meg egy 3517 két csatis...a wattokról csak a gyári adatokat tudom,,de engem soha nem érdekeltek a wattok...szerintem normális körülmények között az ember talán 15-20 wattal hallgatja a zenét...Mondjuk most lehet borul az egész, mert érkezik egy 3566 ..
Sziasztok tudna valaki abban segiteni ha egy e46 ba szeretnek 2din es magnot akkor hogy tudom ezt megvalositani? Aszt hallottam hogy a futès miat nem fog beferni nekem a lejatszo.. Tud valaki megoldãst erre nekem!
És ez a gyakorlatban mit takar? Hány erősítő, hány csatorna és kb. hány watt lesz a vége?
Én szerelmes vagyok ezeknek a régi Alpiknak a hangjába. Ezért van a 3544 és 3549 az autóban, egy 3542 meg a polcon, vészhelyzetre vagy későbbi projektre
Mondjuk megfordult a fejemben ilyen marhaság is, hogy venni még1 3542-t és hidalva hajtani 2db 3542-vel a bal-jobb ajtót, a 3544-el pedig a nyomót.
Én szerelmes vagyok ezeknek a régi Alpiknak a hangjába. Ezért van a 3544 és 3549 az autóban, egy 3542 meg a polcon, vészhelyzetre vagy későbbi projektre

Mondjuk megfordult a fejemben ilyen marhaság is, hogy venni még1 3542-t és hidalva hajtani 2db 3542-vel a bal-jobb ajtót, a 3544-el pedig a nyomót.
Most azon gürizek, hogy van 6 csatorna zöld tranyósom,,aminek még a hangja is jó..és nem utolsó sorban 7500ft ba van eddig..kidobálom belőlük a soxar ilyen olyan ingyom bingyom kapcsolókat aztán hátha egész jó lesz...
)Ha meg nem akkor visszarakom az A4 et...
Az Mb az olyan próba hangszóró

Az Mb az olyan próba hangszóró

nem értem én ezt..miért dob le a Cs..meg írok egy rakás választ,oszt azt írja ki,hogy nem erről az oldalról akartam kommentelni

Csak így visszakoszban....
hej,,,Feri bátya Te nem gyenge vagy,,,
azt a méretes "locsoló tömlőt" rá agadtad arra a "szerencsétlen" Mb Quartra...?
na meg egyébbként azt már mi, jópáran tudjuk,hogy a minimal de minőségi összetevők hozzák a legtöbbet

hej,,,Feri bátya Te nem gyenge vagy,,,

azt a méretes "locsoló tömlőt" rá agadtad arra a "szerencsétlen" Mb Quartra...?

na meg egyébbként azt már mi, jópáran tudjuk,hogy a minimal de minőségi összetevők hozzák a legtöbbet

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!