Igen, jól írtam a címet. Ez a Dodge ekkora teljesítménnyel bír. Az amcsi vasak mindig is közel álltak hozzám. Sokan mondják, hogy vezethetetlen és felesleges akkora motor bele, de abban mindenki egyetért, hogy egy igazi muscle car V8 hangjától a benzinvérűek hátán feláll a szőr. 

Jelen esetben nem csak eszelősen néz ki a verda, hanem elmebeteg teljesítménnyel is bír. Egy igazi fenevad. Az meg hihetetlen, hogy az alap bizony 45 éves már. Magát a formát nem bántották, inkább a felhasznált anyagok lettek igazán különlegesek. Több elem is, mint például a sárvédők elöl-hátul, a géptető, lökhárítók mind az ultrakönnyű anyagból készültek. Ezzel elég komolyan csökkent az autó súlya is. Az autó feketére lett fújva, ezzel kicsit álcázva lett a dolog, de megfelelő fényviszonyok mellett, tökéletesen látni a részleteket. Mindezek mellett kézzel készült fémmunkákat is találunk az autón. Például a 2014-es Challenger hátsó lámpáit építették be egyedi módon, de ott van a hűtőrács, ami aluminiumból készült és ebbe lett beépítve a projektoros fényszóró is. 

A Mercury Racing által épített 9 literes motor kapott némi feltöltést és egyéb apróságokat, aminek következtében sikerült elérni az 1650 lóerős értéket. Tremec T56-os 6 sebességes váltón keresztül jut el az erő az egyedileg gyártott HRE S104 felnikig, amik elöl 19, hátul 20"-ok. Ezekre Michelin Pilot Super Sport gumikat húztak. Arról nem írnak, hogy kb meddig bírja egy szett gumi, de elképzelhetjük, ha elgurul a gyógyszer, akkor könnyen füstbe lehet borítani egy egész tömböt is akár. 

A beltérben is változtak a dolgok. A totál átépített belső, alcantara és karbon felhasználásával lett modernebb. Egyedi ajtópanelek, teljesen új műszerek és Billet Specialties kormány hozzák a modern, de egyben klasszikus hangulatot. 

 

Forrás: Speedhunters