Mint minden márkánál, az Opelnél is van olyan típus, amire kevesebben gondolnak, ha átépítésről van szó. A Tigra is ide tartozik, ráadásul sokan nem tartják férfias autónak. Pedig van benne fantázia és 2016-ban igazán lehetnének kicsit nyitottabbak az emberek.

Mint mindenki tudja, ugyanaz az alapja mint a B Corsanak, ezzel hozza is magával azt a "remek" tulajdonságát, hogy ültetni nem egyszerű dolog. De ne szaladjunk ennyire előre! A történet valahol ott kezdődik, hogy Gergely elvitte a kocsit, legyen Plasti Dip-pel lefújva. Az eljárás olyan szinten [email protected] sikerült, hogy napokig alig tudták levakarni az anyagot a kocsiról. Ezután visszakapta a gyári Antilop színt. Az antennát, a hátsó ablaktörlőt, és az emelőpontokat a küszöbön eltüntették. Az első lökhárítóban a rendszámmélyedést falazták le, hátul pedig a vonószemtakarót. Jelenleg "morcosított" motorháztakaró van az autón, de hamarosan visszakerül a gyári géptető. Egykarú ablaktörlő cserélte a gyárit és a fényszórókat fóliával sötétítették. 

Mint említettem az ültetés elég fájdalmas feladat ennél a bódénál. Gergely levegős rendszert szerelt a gép alá, de még így is elégedetlen volt, ezért Original NagyonJózsival, kicsit átdolgozták a hátsó hidat és feljebb tolták a kaszniba, így már sikerült tökéletesen ráengedni a Schmidt TH Line felnikre a Tigrát. A felnik pillanatnyilag 7,5x16-os méretűek 165/40-es gumikkal, de néha felkerül egy 8x17-es szett is.

A Bara Kárpit segítségével készül folyamatosan a teljes belső. Most még "csak" az ülések és a kárpitok kaptak nappa bőrt gyémántvarrással, de jövőre már az összes műanyagot és az airride tartályát is szeretné behúzni a tulaj. 

Bárhol is jelenjen meg a kisautó, mindenhol feltűnő jelenség és mindenki alaposan megbámulja. Nem véletlenül. A Schmidt felnik és a lufis rendszer kombója a letisztult külsővel, igazi showcarra változtatta az Opelt. 


 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2016. április 11.)