Hatchback. A nagy olajválság után nem volt létjogosultságuk a benzinfaló, óriási autóknak, így ki kellett találni valamit. Megjelentek a kisebb motoros, megfizethető kocsik mindenhol a világon. Aztán amikor véget ért a válság és kezdtek helyrejönni a dolgok, az emberek még mindig szerették ezeket a kisebb autókat, viszont már nagyon lassúnak számítottak, így a Volkswagen, elsők között lépett és megalkották a GTI Golfot, az első hot hatch kategóriájú autót. A többi már történelem. Maga a kategória mai napig népszerű a világon mindenhol, csak azóta elég komoly szintet léptek a gyártók és egy-egy ilyen hot hatch, nagyobbat lép mint néhány sportkocsi. A teljesítmény mellett a hajtás is változott és elég sok ma már összkerékhajtású, amivel még gyorsabbak lehetnek. Ilyen például a képeken látható RS3 is. 
 
Szergejnek ez a harmadik autója és nem volt mindig ilyen erős gép a segge alatt. Ő is aszfaltkarcolók között ismerte meg a stílusokat, aztán beújított egy ilyen masinát, de vannak dolgok amik nem változnak, így a vásárlás napján megvette hozzá a BC Racing állítható futóművet, amihez keményebb rugókat vásárolt. Megvette a képeken látható Work Emotion CR Kai felniket, amihez át kellett alakítani az osztókört. A felnik elöl 10,5, hátul pedig 11" szélesek, ezért be is döntötték őket 5,3 és 6 fokkal. Az első lökhárítóra felkerült egy KR Aero toldat is, amitől még agresszívabbá vált az autó megjelenése. 
 
Megvan a magasság, megvan a fitment, jöhet a beltér! A gyári ülések helyére Recaro Sportster CS székek kerültek, amiket sárga bőrrel húztak be és külön érdekesek a cirill betűs Recaro feliratok. Ha pedig már sportülések vannak a kocsiban, jöhetnek a sportövek is, amikhez viszont szükség volt egy csőre hátul, amihez rögzíteni lehet őket. Természetesen ezt is sárgára fújták. 
 
Szergej úgy érzi elkészült a kocsival és nincsenek további tervei. Ilyenkor persze lehet jönni azzal a szöveggle, hogy mehet alá az air, de emberünk régivágású forma és azt vallja, hogy mindig alacsonyan szeret közlekedni, nem pedig gombnyomásra. Erről persze lehetne vitát indítani, de teljesen felesleges. Ő elégedett és már nézi a következő alapot magának. 
 
Ti pedig KATTINTSATOK IDE a további képekért! 
 
 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. június 21.)

Forrás: Lowdaily