A képeket elnézve sok mindenre gondolhatnánk, csak arra nem ,hogy ez a Sierra több mint 500 lóerős. Sem a színe, sem a külseje nem fog meg igazán, lemezfelniken gurul, nem csillog-villog, szóval egy igazi bontószökevény látszatát kelti, de ha odalépünk neki elég hamar mosolyt tud csalni az arcunkra. 
 
A motor egy alaposan átépített Cosworth YB, ami Mahle dugókat és szelepeket, Fardon hajtórudakat és ARP csavarokat valamint Virgin főtengelyt kapott. Garrett GT3076 turbót akasztottak rá, WRC többrétegű hengerfejtömítést, Siemens injektorokat, K&N légszűrőt, RS500 intercoolert, Bosch 044 benzinpumpákat. A motorhoz T5 váltó csatlakozik egyedi tartókkal, 6 tolló AP kuplunggal. A teljesítmény 551 lóerő és 572 Nm ami csak a hátsó kerekeket terrorizálja. 
 
Koni állítható futómű került beszerelésre, hátra pedig egyedi AVO gátlók és keményebb rugók. Poliuretán szilentekkel ellátott stabilizátorok, vastagabb féltengelyek, Max Grip Supra diffi szerepel még a listán. A fékek, elöl, 4 dugattyús Cosworth nyergekből, fúrt-mart tárcsákból, hátul pedig szintén Cosworth, de sima, hűtött tárcsákból állnak. A felnik 17-es Peugeot lemezfelnik, amikre 205/40-es gumikat húztak. 
 
A beltérben minden gyári és minden nagyon korhű, vagy csak egyszerűen: kopott. A világos belső, a gyári rádió, a 4 sebességes váltógomb vagy éppen a gyanús folt a kormányon nem éppen arra enged következtetni, hogy itt bizony komoly erő lakozik. Nincsenek kiegészítő műszerek az oszlopokon, de még fordulatszámmérő sincs az óracsoportban. A kesztyűtartóban bújtatták el az L8 motorvezérlőt is, hogy ne legyen feltűnő. Ugyanez a kopottság a külsőn is tetten érhető. A kopott barna fényezés, karcok, apróbb sérülések és rengeteg madárürülék sokkal inkább azt sugallja, hogy ez csak egy csöves munkásautó, de aztán meglódul a puttonyos és csak kamillázni lehet a lámpánál! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. január 04.)

Forrás: Fast Ford