Ma már eljutottunk odáig, hogy egy szép állapotú, levegős futóművel szerelt, többrészes felniken csücsülő gép mellett is képesek az emberek elsétálni, mivel megszokottá vált egy-egy ilyen autó látványa. Valami több kell, valami különleges, amire garantáltan felkapja a fejét mindenki. Ilyenkor jöhet az, hogy egy ritka alapot veszünk és azt alakítjuk át, de mivel ritka, így kiegészítők terén is elég nehéz a helyzet. Az E36 is egy olyan típus, amiből volt már mindenféle és teljesen alap az M-es cuccok, egyedi felnik felszerelése. Nem túl egyszerű újat mutatni, főleg egy olyan országban, ahol egy színes rugóért is ugrik a forgalmi. Szerencsére azonban a világ más részein nem ennyire nyomorult a rendszer, illetve anyagilag is jobb a helyzet.

Mondom ezt úgy, hogy Adrian, az autó tulaja, 13 éve kukásautót vezet, mégis képes volt összerakni magának egy ilyen hobbiautót. 15 évesen fertőződött meg az autók iránti szeretettel, ugyanis a rokonok lowridereket építettek, valamint különböző show-kra, kiállításokra vitték magukkal a fiatal Adriant. Később aztán több Chevrolet is kigurult a garázsából, így Chevy téren komoly tapasztalatra tett szert emberünk, viszont mindig is akart egy BMW-t és ez vezetett odáig, hogy a képeken látható E36 elkészüljön.

A külső nagyon gyárias megjelenésű, de kicsit jobban megnézve a fóliázott karosszériát, felfigyelhetünk pár érdekes megoldást. A karbon első koptató, a küszöbtoldatok és a csomagtartó és a hátsó lökhárítóra szerelt toldatok már önmagában nem számítanak átlagos megoldásnak, de ott van még a karbon motorháztető is, ami egyébként nem látható a képeken. Az M Parallel felnik kortalan klasszikusnak számítanak, de a tökéletes kiállásra szükség volt megfelelő ültetésre is, amit az Airlift Performance rendszer, 3P vezérlővel teljesít ebben az esetben. A felnik mögött megtaláljuk az elöl 6, hátul 4 dugattyús Corvette Z06 fékeket és ez az a pont, ahol gyanakodni kezdünk, hogy a 318is kicsit többet tud mint 140 lóerő. A motortérben nem turbós M-es motor dolgozik, hanem igazi amerikai szív dobog, mégpedig egy LS1 Texas Speed tengellyel, 243 LS6 hengerfejekkel, Holley Performance szívósorral és hogy ne legyen probléma a légzéssel, D1SC feltöltőt is kapott a V8! Az utastérben egyedi műszerfal található, amiben megtaláljuk a Holley Performance érintőkijelzős, digitális műszerét, egy karbon kormány, DND Performance versenyülések, négy pontos bukócső, MKAH Motorsport ajtókárpitok, valamint a hátsó üléssort kikapták és egyedi panel került a helyére, amit ugyanúgy behúztak, mint a műszerfalat. Külön érdekességnek számítanak a Focal hangszórók és a JL Audio bluetooth egység. Fejegységet nem látni, viszont telefonnal csatlakoztatva lehet akár zenét is hallgatni.

Zseniális autó, durván átépítve. Én így tudnám jellemezni röviden. Bár jó lenne tudni hány ló tombol az autó orrában, de biztosak lehetünk benne, hogy több mint elég és nem kell sok ahhoz, hogy lefüstöljük a gumit a felnikről. IDE KATTINTVA meggyőződhettek erről, EZEN a linken pedig találtok további képeket az autóról. 

 

 

Forrás: Stance Auto Magazine