A motorsportban nincsenek szabályok. Ezt már tudjuk egy ideje. Típusidegen alkatrészek kerülnek beszerelésre és van amikor a közönség imádja, de van olyan is, amikor a rajongók képtelenek elfogadni a mérnökök, szerelők erőfeszítéseit. 
Erre legjobb példa, amikor az R35 GT-R motorterébe GM LS V8-at lógattak be. Na most aki akkor kiégett, az jobb ha felkészül, mert itt sokkal durvább dolog történt! 
 
Ford Powerstroke Diesel motort a Godzilla-ba! 
 
Frank the Tank. Ez volt az autó beceneve, amit 2015-ben állítottak rajthoz a Pikes Peak futamon és majdnem teljesen megsemmisült. Nagyjából 7 évvel később újraélesztették "Frank"-et, de kicsit másképp. A 2004-es, 6 literes Ford turbp dízel V8 Powerstroke motort a RiffRaff Diesel Prefromance építette át. Mahle kerámiabevonattal rendelkező dugattyúkkal, Stage 2 tengellyel, Smith Brothers hajtórudakkal, a hengerfejet pedig APR csavarok szorítják le rendesen. Nagyobb szívósor, KC Turbo Jetfire Stage 1 és BorgWarner turbó k is szerepelnek a listán. 
Egyedi megoldásokra volt szükség, hogy a John Wood által épített Ford 4R100, négy srbességes automata váltó a helyére kerüljön.
 
Mivel versenyautóról van szó, ezért az autó súlya is fontos szempont, de "Frank" nem éppen pehelysúlyú induló. Alapból 1730 kg egy GT-R, a WTAC R35 is 1680kg, de ez a gép kicsit több mint 1800kg, ami köszönhető a vaskos csövezésnek is. Szerencsére azért nem kell megijedni, mivel a nagyjából 950 lóerős autó 1355Nm nyomatékot ad le és így elég jól meg tudja rángatni a kasznit, ráadásul a dízel indulók között még bőven esélyes lehetett volna, viszont csak kilencedikként sikerült befutni. 
 
Cole Powelson viszont nem adja fel. Minden versenyből lehet tanulni és fejlődni, úgyhogy 2023-ra még jobban felkészítik Frank-et és megpróbálnak leggyorsabbnak lenni a következő Pikes Peak futamon. 
 
További képeket IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Forrás: Motortrend