Ha meghalljuk a Callaway nevet, akkor benzintemető Chevrolet-ek ugranak be, amik bődületes teljesítménnyel terrorizálták a közlekedőket. 
Reeves Callaway versenyző volt, aki aztán oktatóvá lépett elő és a kezdetekkor BMW-t hajtott. Később nem bírt magával és mindenáron erősebb autókat akart csinálni. Turbófeltöltőt szerelt az autójára és ez annyira bejött, hogy BMW-hez, Porsche-hoz, Volkswagen-hez, Audi-hoz és Mercedes Benz-hez is készített szetteket. Aztán idővel leragadt a Chevrolet-nél és a GM modelleknél, innentől pedig minden történelem. Azt viszont kevesen tudják, hogy az Alfa Romeo-hoz is hozzányúlt egyszer. Ennek eredménye a képeken látható GTV. 
 
Az autót egyszerűen Alfa Romeo Callaway Twin Turbo GTV-6-nak nevezték. Tulajdonképpen a Maserati Biturbo elérhetőbb változatának szánták, viszont nem készült belőle túl sok, egészen pontosan 35 darab, aminek az volt az oka, hogy magas volt az autó elkészülésének a költsége, illetve a vevők féltek a típustól. Úgyhogy mondhatjuk, hogy érdeklődés hiányában nem készítettek többet. 
 
A 2,5 literes, V6-os motorra kettő darab turbót szereltek, amivel 233 lóerő lett az autó teljesítménye és ez 70 lóerővel több a gyárinál és így még a 2,6 literes V8 motornál is erősebb volt. Callaway nem csak a motorhoz nyúlt hozzá, de a kormányművet, a futóművet és a váltót is megpiszkálta, hogy még jobb legyen a vezethetőség. 
 
Ez a kocsi a '80-as évek közepén készült és az 5,9-es 0-100 elég jónak számított akkoriban, főleg úgy, hogy az autó forgalomban is részt vehetett, vagyis teljesen legális volt minden módosítás. 
Egy igazi ritkaság, ami ma már elég sokat ér. (Egyet találtam, amit 2019-ben 25.100 dollár kikiáltási áron kínáltak az e-Bayen.) 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. május 18.)