Az idei SEMA Show is tele volt olyan építésekkel, amik mellett nem lehetett csak úgy elsétálni és olyan autókkal is, amit alaposabban meg kellett nézni, hogy felfogjuk mit is látunk valójában. Ilyen volt a CSF standján kiállított Porsche is. Ugyanis elsőre egy szépen felújított darabnak látszik, szép kerekekkel, gyönyörű fényezéssel, de miután jobban körbejárjuk a kocsit és megismerjük a történetét, rögötn rájövünk, hogy ez bizony nagyon durva munka eredménye. 
 
A CSF főnöke, Ravi Dolwani egy olyan klasszikus 911-et akart, ami teljesen egyedi és vegyíti az 1970-es évek RSR versenyautók világát a modern technológiával. Mondhatnánk, hogy restomod, de igazából nem az, hanem sokkal bonyolultabb annál. Ezt az 1979-es 911 SC-t az SV Auto-tól vásárolta Ravi és az említett cég Porsche felújítással foglalkozik és a legmagasabb szinten űzik ezt a tevékenységet. Az autó teljesen sérülésmentes volt. Atomjaira szedték és az utolsó csavarig mindent felújítottak vagy új darabra cseréltek. Ravi, még az összeszerelés, illetve a toivábbi munkálatok előtt, felkereste Jon Sibal-t, aki digitális változatban elkészítette a tulaj elképzeléseit és eközben érkeztek a különböző alkatrészek az SSF European Autoparts-tól. 
Az autón mindent fémből készítettek el, kivéve a motorháztető betétjét, az első splittert és a hátsó diffúzort, mert az karbonból készült. A motorháztető aluból készült az első lökhárítóban található olajhűtő helyét pedig konkrétan a semmiből alkotta meg a Perry's Custom Metal, de a sárvédőknél és az üzemanyagbetöltőnél is ez a műhely dolgozott. A fényezésnél is egyedi szín volt az elképzelés, végül aztán a Lexus LFA egyik árnyalatát vadították meg. A végeredmény egy nagyon különleges szürke árnyalat, ami elképesztően jól áll a Porsche-nak. 
 
A következő lépés a motor átépítése volt. Fabian Prato, a Prato Motorwerks feje, fogta a 3,6 literes 993 motort és verseny csapágyakat és verseny vezérműláncot szerelt be, Pauter hajtórudakkal és Mahle Motorsport 3.9-es dugattyúkkal kiegészítve. ARP hengerfejcsavarok és egyedi vezérműtengelyek, Kinsler ITB szerepelnek a listán, illetve HyTech leömlők amik titán 991 GT3 kipufogóban végződnek, egyedi végekkel. a stabil működést MoTec M130 vezérlő garantálja és a RyWire PDU egységnek köszönhetően kiiktatták a klasszikus biztosítéktáblát. 
 
Ez eddig sem volt kispályás történet, de Ravi tudta fokozni. Elutazott Beverly Hills-be, hogy Maison Goyard termékeket vásároljon. Ez a márka 1792 óta létezik és maradjunk annyiban, hogy nem éppen az olcsó kiegészítőkről híres. 1892-ben Edmond Goyard megalkotta a Goyardine mintát/dizájnt. Ezek mind kézzel készített, rettentően igényes munkával készített táskák, tárcák és egyéb termékek. Az 1990-es években újraélesztették ezt a márkát és a tulajdonos vissza akart térni a régi időkben alkalmazott technikához és nem akart többé tömeggyártással foglalkozni, ezzel pedig sejthetjük milyen árban mozognak ezek a cuccok. Miért érdekes ez? Ravi alaposan bevásárolt és nem az asszonynak! Az ülések betétei, az ajtóbehúzók, a műszerfalbetétek, a könyöklők mind ezt a mintát viselik és az ajtókra, levehető tárcák is kerültek! 
Természetesen itt nem ér véget a dolog, mert Chasing J's titán taposók, pedálok, alcantara padlókárpit, egyedi szőnyegek is szerepelnek a listán, de alcantara a műszerfal teteje, a tetőkárpit az atjtókárpit és a kalaptartó is, hátul pedig egy bukócső zárja a sort. 
 
A futómű állítható KW Club Sport szett, a tengelyek végein pedig központi csavaros, háromrészes Rotiform CMP felnik forognak, Falken Azenis RT660 gumikkal szerelve, mögöttük pedig Stoptech Level3 nagyfék szett garantálja a megállást. 
 
Az autó végül a Battle of the Builders megmérettetésen is jól szerepelt és a Sport/Compact kategóriában díjat is nyert, azt gondolom, nem véletlenül! 
 
IDE KATTINTVA találtok még több képet is a kocsiról! Érdemes megnézni mindet!