Megannyi járművet, csarnokot és érdekességet bemutattunk már az idei SEMA Show forgatagából, itt az ideje, hogy rátérjünk az igazi csemegékre is. Ők pedig nem más, mint a show világhírű szépségversenye, a Battle of the Builders finalistái, a 2021-es felhozatal válogatott legkomolyabb építései!

Maga a megmérettetés a kiállítás - és bármiféle túlzás nélkül kijelenthető, hogy a világ - legrangosabb autó szépségversenyét takarja, 12 finalistája közé kerülni már önmagában hatalmas dicsőcség, talán a legfőbb cél, ami egy autóépítő szemei előtt lebeghet. 

A még csak néhány éve létező, de annál nagyobb felhajtással zajló verseny mindig az aktuális év tavaszán kerül kihirdetésre, ekkor jelentkezhetnek rá a építők szerte Amerikából - vagy akár a világ minden tájáról. Az esemény egy igen rangos szépségversenyt takar, melyre lényegében a rendezvény keretein belül kerül sor, a TV-show-val egybekötött szigorú előválogatás viszont már az aktuális év szeptemberétől zajlik. Nevezni sem lehet akármilyen autóval: alapvető feltétel, hogy a SEMA valamely standján, vagy meghívottként a jármű fizikálisan részt vegyen a rendezvényen, a mezőnybe kerülés előtt pedig rendesen meg is szűrik a jelentkezőket.

Hogy minél szélesebb körben díjazhassák az igazi gyöngyszemeket, az utóbbi évek bevett szokása szerint összesen négy, egymástól jól elkülöníthető kategóriában választják ki a legjobb építéseket. Mindegyikben 3-3 jármű kap esélyt, hogy a show legjobbja címért indulhasson:

  • Hot-Rod - a felhúzott amerikai veterán izomautók kategóriája
  • Sport Compact - kifejezetten a veterán sportautók ligája - import gépeket is beleértve
  • Truck / Ofrroad - épített haszonjárművek, pickupok, off-road vasak
  • Young Guns - az újabb (nem veterán) modellek. főként import gépek legjobbjai
     

A TOP 12 minden évben a SEMA Show-t záró hatalmas afterparty keretei között mutatkozik be együtt a nagyközönségnek és itt történik meg a végső döntés is a dobogósok személyéről. Idén ezt egy kicsit tovább extrázták és a döntős autókat már az utolsó napon a North Hall területén felállított standon is meg lehetett tekinteni.

Sőt, maga a zsűrizés is itt folyt és egy saját kis show-t kapott színpaddal, celebekkel és persze magukkal az építőkkel fűszerezve. Az egyik legfőbb látványosság a színpadnál található hidraulikus szerkezet volt, ami fel is emelte az autókat, így a zsűri az alváz minden négyzetcentiméterét át tudta nézni a pontozás során.

A döntősök ezután záráskor - az összes többi SEMA Show-s géppel együtt - kigurultak a Diamond Lot területére, ahol az Ignited egyik fő programjaként bemutatták őket, valamint természetesen sor került az eredményhirdetésre is.

Akárcsak a hagyományos szépségversenyeken, a finalisták között már nem állítottak fel sorrendet, csak az "overall" TOP3-at díjazták - na és persze a győztest - ünnepélyes keretek között. Nézzük sorban, kik is jutottak a legjobbak közé!

Hot Rod kategória

Mike Fillion — 1956 Oldsmobile 98

Bármiféle túlzás nélkül, egyetlen csavar sem gyári Mike Filion Oldsmobile-ján, amit idestova 8 éve épít. Az autót egy '55-ös Chrysler Hemi V8-asa hajtja, ami teljesen egyedi motortérben foglal helyet. A Carson tető 6 centivel került lejjebb, a lökhárítók teljesen egyediek, csak úgy, mint a Corvette-stílusú hűrőrács. Az autó alá airride futómű került, a gyönyörű kék fényezés pedig a House of Kolor egyénileg kikevert árnyalata.

Mark Giambalvo — 1930 Ford Model A 2-Door Sedan

Mark Guambalvo egy vérbeli klasszikust, a Ford Model A-t faragta át. A Roadster Shop alvázára épült gépen rengeteg kézzel készült megoldás található, többek között a 10 cm-es topchop, az egyedi tető, a motorháztető és az oldalrács, a padlólemez, a tűzfal és a világon egyedülálló futómű. A tengelytávolságot jócskán megnövelték, a végeikre egyedi Dayton Wire felnik kerültek, az erőforrás pedig egy '56-os Cadillac V8, elmebeteg tuninggal.

Robert Matranga –1955 Chevrolet Bel Air

Robert Matraga építése Brute Force névre hallgat és egy egyedi alvázra épült 1955-ös Chevy Bel Air-t takar, amit egy ikerturbós Merlin 540 erőforrás hajt. A kasztnin rengeteg egyedi, jórészt kézzel gyártott megoldást találunk, de az igazi agymenés az utastér. Az autó minden modern elektronikus extrával felszerelt, melyet saját CAN Bus rendszerén keresztül egy iPad segítségével kontrollálhatunk. 

Sport Compact / Import

Samantha Frazier– 1973 Nissan Datsun 240Z

Egy igazán szép import építés, ráadásul egy hölgy, Samantha Frazier elgondolása nyomán. Az erőforrás egy 2006-os LS2-es GTO blokk, melyet egy 2000-es Camaro hatsebességes váltójával házasítottak, a diffi és a féltengelyek pedig egy 1992-es Infiniti Q45-ből származnak. A kasztni totálisan clean, a tanksapka és az oldalindexek helye is belesimult a kiszélesített ívek vonalába. Az utastér komplett, egyedi Alcantara és bőr kárpitozást kapott, a munkák javarészét pedig maga Samantha végezte el, az édesapja segítségével.

Eddie Pettus — 1961 Austin Healey Sprite

Eddi Pettus egy full-custom alvázzal és kasztnival rendelkező Austin Healey-vel került be a Top 12-be. A kívül-belül teljesen letisztított koncepción a szélvédőtől kezdve, a kerékjáratokon keresztül a padlólemezekig szinte minden elem egyedileg gyártott, az erőforrás és a váltó pedig egy utolsó generációs Mazda Miata-ból származik.

Simo Veharanta — 1982 Porsche 911 RSR

Simo Veharanta Porschéjét autós körökben inkább a CSF 911-ként emlegetik. Az autó egy egyéves, pontosan dokumentált projekt eredménye, melyet a CSF Cooling vezetője, Ravi Dolwani, valamint egy lelkes csapat hozott össze az idei SEMA Show-ra. A profi lemezmunka számos egyedi, de összességében mégis autentikus átalakítást jelent a kasztnin, a motortérben pedig egy jócskán megtuningolt 3.6 literes 993-as aggregát kapott helyet. Az egyedi kárpitozású utastér pedig időtlen eleganciát és exkluzivitást kölcsönöz a gépnek.

Truck & Off Road

Jeremy Miranda — 1959 Chevrolet Apache

Jeremy Miranda impozáns, veterán pickupja az egyik legfeltűnőbb gép a mezőnyben. Az 1959-es Apache a Roadster Shop alvázára épült, az erőt pedig egy GM LS3-as szív biztosítja, ami egyedi fémmunkával kialakított motortérben foglal helyet. Schott Performance kerekek, Willwood fékek kerültek fel, továbbá airbrusholt plató, valamint kompletten egyedi utastér teszi különlegessé a gépet.

Kamaka Pocock — 1967 Chevrolet C10

Kamaka Pocock C10-ese a Porterbuilt alvázára épült, amit az Accuair airride rendszere présel az aszfalthoz. A clean motortérben egy LSX 376 V8 foglal helyet a Magnuson kompresszorával megtámogatva. A gyönyörű kasztnin rengeteg egyedi megoldás figyelhető meg, így - többek között - a kézi kialakítású plató és a lökhárítók, a hűtőrács, a motorháztető, valamint a lámpák foglalatai. Az autó alá a Forgeline DE3C garnitúrája került.

Bryan Thompson — 1934 Ford Pickup

Bryan Thompson pickupja akár az első katagóriában is elindulhatott volna. Az egyedi alvázra épült, milliónyi saját gyártású, rozsdamentes acélból készült alkatrésszel kiegészített kasztni egy időtlen, tradicionális Hot Rod képét mutatja. A végletekig kiszélesített, ugyanakkor levágott tetejű bódé belsejét az Andrew’s Upholstery tette egyedivé.

Young Guns

Dayton Jacobson — 2000 Chevrolet S10

Dayton Jacobson S10-ese kereken 1.000 lóerős, mindezt egy megturbózott 5.3 lieteres aluminium blokk és egy épített 4L80E váltó segítségével teszi le az aszfaltra. Kézzel gyártott, egyedi lökhárítók (az elsőn a kipufogóvégek kivezetéseivel), a Cadillac CTS-V beömlője, Cadillac hátsó lámpák és egyedi, háromrészes felnik felelnek a külcsínért, odabent pedig Alcantara és bőr kárpitozás található. Az ültetésért az Accuair légrugós rendszere felel.

Chelsie Lesnoski — 1993 Mazda RX-7 FD

Chelsie Lesnoski RX-7-ese minden bizonnyal a fiatalabb generáció nagy kedvence az idei BOTB mezőnyéből. Legfőbb érdekessége az erőforrás: ez a világ első középmotoros (!) elhelyezésű Audi 2.7 literes, ikerturbós blokkjával szerelt Mazdája. A kasztni teljes egészében lemezmunkával készült egyedi widebody átalakítást kapott, odabent egyedi bukóketreccel, alváznyúlványokkal, kipufogóval, hátsó tengellyel, valamint golyóálló üvegből készült tűzfallal. Az utolsó csavarig és hegesztésig Chelsie saját keze munkája.

Cole Marten — 1991 Nissan Skyline R32 GTR

Cole Marten Skyline-jának különlegessége nem más, mint a világ első AWD 2JZ átépítése! Technikai oldalon egyedi első diffi, váltó és AWD kontroller, balkormányossá átépített utastér és egyedi csövezésű, letisztított motortér, külső terén pedig egyedi tervezésű bodykit, beömlők és szellőzők teszik különlegessé a gépet. Odabent saját gyártású műszerfal és középkonzol, valamint egy beépített, érintőképernyős laptop található. Nem utolsósorban pedig a motor - az egyedi turbós átépítésnek köszönhetően - keréken mérve 1.000 lóerőt teljesít!

A győztes pedig...

Zsűri legyen a talpán, aki ezek között az autócsodák között igazságot tesz, de a Battle of the Builders győztesének járó trófeát csak egyvalaki vihette haza. Ő pedig nem lett más, mint Robert Matranga és a gyönyörű Bel Air, a Hot Rodok kategóriájából!

Az idei BOTB győztese!

Évről évre izgalmasabb gépek és újabb építők mutatkoznak be a nagyszabású verseny keretei között. Többükkel részletes cikkek formájában is találkozhatsz a későbbiekben oldalunkon, addig is cirka 300 képet találsz a döntös vasakról galériánkban.

SEMA-anyagaink pedig ezen a linken gyűlnek, még nagyon sok lesz, tehát érdemes naponta visszanézni ;) A képekért pedig hatalmas köszönet illeti Lamboboy-t!