Létezik néhány autótípus, amiknek egyszerűen kortalan a formája és lehet akár 20 éves is, még a mai napig is tekergeti a nyakakat, amikor elgurul az utcán. Általában az ilyen ikonikus autókat ritkán láthatjuk menet közben, mert a tulajok a széltől is óvják, hiszen ezek olyan darabok, amik meghatározó darabjai az autós kultúrának. Én kicsit más véleményen vagyok, hiszen mi értelme birtokolni egy legendás autót, ha sosem használjuk?! 

Azt viszont elfogadom, hogy nem feltétlenül arra való, hogy elszaladjunk vele a közeli bevásárlóközpontba napi szinten, hiszen lehet több kárt okozunk a rövid távú használattal. Azonban vannak helyzetek, amikor vagy nem tudunk, vagy nem akarunk más autót használni, mert az adott típusban érezzük jól magunkat és kész! 

Nem tudom, Elcid De Guzman (az autó tulaja), melyik csoportba tartozik, de meghajlok előtte, hogy napi szinten használja Supra-ját! 

Az utolsó MkIV 16 évvel ezelőtt gurult ki a gyárkapun, de népszerűsége töretlen. Kíváncsi leszek, hogy az új kiadás mekkora sikereket fog elérni, ha jövőre utcára kerül majd! Szóval Guzman a DMF Drift csapattal közösen építette ezt az autót, ami nem attól hívja fel magára a figyelmet, hogy óriási hátsó szárny, vagy bitang szélesítések figyelnek rajta, hanem egyszerűen csak SZÉP! 

Itt is felhasználták a kötelező alkatrészeket, de mégis jó ránézni! A karosszéria Ridox első lökhárítót és küszöböket kapott. Hátul Top Secret diffúzor került felszerelésre. A motorháztető egyedi darab. A sárcédők ugyan nem kaptak szegecselt íveket, de azért rendesen megdolgozták őket, hogy a Work Meister S1R felnik tökéletesen elférjenek a maguk 9 és 11x18-as méretükkel. 

Egy 2JZ-vel szerelt gépet nem lehet gyári állapotban hagyni, hiszen rengeteg lehetőség rejlik bennük és majdnem mindent kibírnak. Kapott egy BorgWarner  S400SX turbót, 38 mm-es wastegate-t, Tial lefújószelepet, 1000 köbcentis injektorokat és új benzinhidat, Walbro 485 benzinpumpát és BC Racing vezérműtengelyeket. Ezeknek köszönhetően 548 lóerőt sikerült elérni, amivel hétköznap is lehet használni, de egy esti mókázás után sem kell szágyenkezve haza kullogni. 

A tulajdonos egyébként elég sok találkozóra látogat ki autójával és természetesen mindenhova saját lábán viszi ki. IDE KATTINTVA találtok még pár képet!  

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2018. december 04.)

Forrás: Fatlace