Amikor a Kia megalkotta a Stinger GT-t, akkor egyértelműen olyan területre tévedt, ahol a BMW-Audi_Mercedes csúcsgépek uralnak mindent, éppen ezért nagyot akart a gyártó mutatni, ami véleményem szerint félig sikerült. A Hyundai Genesis rövidített padlólemezére épülő autó formája nagyon jó. A lemezek alatt található technika is remek, hiszen a 3,3 literes turbós motor a maga 365 lóerejével nem nevezhető gyengének és azért 510 Nm-rel is elég jól arrébb lehet állni, a hátsókerékhajtás hallatán azért rögtön bizseregni kezdünk és a gyártó által közölt 4,9-es 0-100 sprint is elég jól hangzik. Mégis, a legtöbb teszt szerint, valami hiányzik.... Itt lépnek közbe a tunerek! 

Angel Luna (Nem, ez nem egy pornós neve) a Tuner Battlegrounds versenyen indult ezzel az autóval, amit elég durván átalakított. A legfeltűnőbb változtatások a külsőn történtek. Komplett ARK Perfromance widebody szett került az autóra, Strictly Business Motorsport karbon motorháztető, küszöbök, első koptató és hátsó diffúzor. 

A futómű JUN Fitted építés, Airlift Performance 3P elemekkel kiegészítve. Ez engedi rá a kasznit a 11,5x20 méretű Asanti felnikre, amikre 275/30 méretű Nitto555 gumikat húztak. A felnik mögött Brembo fékek lassítják a kocsit, aminek a motorja még érintetlen, mindössze egy Stillen kipufogó került felszerelésre és Lap3 Tune optimalizálás, viszont hamarosan átépítik a motort és két darab turbó fog dolgozni a géptető alatt. 

A beltérben karbon műszerfal és karbon kormány tűnik fel először, ha pedig benézünk a cosmagtartóba, akkor komplett JL Audio install tárul elénk, nagyon durva megvilágításban. Mondanom sem kell, hogy az autó sorban elhozta a díjakat a nevesebb kiállításokról, a kivitelezés minősége miatt, na és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy nem túl sok épített Stinger GT-t lehet találni. 

IDE KATTINTVA megnézhetitek a tulaj Instagram oldalát! 


 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. január 10.)