Mindig felmerül bennem az a kérdés, amikor lehetetlen teljesítménnyel bíró gépeket látok, hogy mire nem elég alapból mondjuk 400 lóerő? Miért kell 500? 700? 1000? 

Aztán rájövök, hogy én is ugyanolyan agyhalott vagyok, mint azok, akik miatt ezeket megalkotják és egész egyszerű a válasz: CSAK! 

Igen, ez egy ilyen műfaj. Az igazi benzinvérűnek az számít ha nagy a hengerűrtartalom, ha sok ló dolgozik benne és annyi nyomatékkal rendelkezik, hogy egy egész lakóparkot is el tudna vele húzni vele vidáman. (A nagy mellű nőket sem szereti mindenki, de azért titkon már eljátszott mindenki a gondolattal, hogy milyen lenne ha.... ) Az autók esetében is így van. Ki akarjuk próbálni! 

Szerencsére vannak olyan cégek, akik megtesznek mindent azért, hogy az ilyen vágyakkal, és megfelelő pénztárcával, rendelkező arcoknak teljesüljön az álma. 

A 2022-es Shelby GT500 5,5 literes V8-as motorjának 760 lóereje és 874Nm nyomatéka azért már elég arra, hogy néhány pofont kiosszunk vele, de a Shelby American gondolt azokra is akik a számháborút meg akarják nyerni és megépítették a Code Red névre hallgató szörnyeteget, ami közel 1320 lóerős (1317) és 1356Nm nyomatékkal rendelkezik. (E85 használatával, mezei 93-as üzemanyaggal ez "csak" 1014 LE és 1058Nm...) Ehhez pedig a motor kapott kettő darab turbót, új üzemanyagrendszert, új motorvezérlő elektronikát. Pontos számadatok nincsenek, de sejthetjük, hogy a végsebesség 300 km/h feletti lehet, a gyorsulás 0-ról 100-ra simán megvan 3 másodperc alatt. 

A cég nem csak a motort és a hajtásláncot módosította, de a külsőt is! 

Komplett widebody kit, ami elég morcossá teszi a gépet, új hűtőrács, ami még gonoszabb látványt nyújt szemből és persze rengeteg karbon légterelőt valamint karbon motorháztetőt is felszereltek. A futómű is módosításon esett át és új, állítható rugók is beépítésre kerültek. A kerékjáratokban 20"-os, kovácsolt felnik forognak, mögöttük pedig jól látszanak az óriási fékek. 

Az utastérben különleges üléseket találunk egyedi bőrözéssel, a hátsó üléssort pedig kikapták. 

Ez egy nagyon izgalmas és félelmetes autó, de van egy nagy hibája. Az ára. Alapból meg kell venni egy GT500-at, de ha az nem áll rendelkezésre, akkor pár dollár híján 210.000-et kell a kasszánál fizetni, ami még egy gazdag ember számára sem zsebpénz. Ezért viszont kapunk egy olyan autót, amiből mindössze 10 darab készül és rémesen gyors! 

Ja, a legszomorúbb az egészben, hogy nem lehet utcán használni majd, de legalább tagságot nyerünk a Team Shelby klubba! 

Még több képet IDE KATTINTVA találtok!