Nem, ez még nem a hivatalos plakát

Rettenetesen rohan az idő. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy mindannyiunk kedvenc eposza, a Halálos Iramban sorozat következő része immáron elérhető közelségbe került, a net pedig tele van a forgatásról készült kémvideókkal. Nézzük, hol is tart éppen a dolog!

Az új felvonás időpontját már tavaly, közvetlenül a Furious 7 premiere után harangozták be, továbbá az is kiderült, hogy a film központi helyszíne ezúttal New York lesz. Már maga a hetedik rész is egyébként egy trilógia első fejezete lett volna, Paul Walker váratlan halála után azonban teljesen teljesen újraírták a forgatókönyvet és a már leforgatott jelenetek felhasználásával állítottak méltó emléket az elhunyt sztár számára.

Az eredetileg tervezett szál viszont most, a nyolcadik szériától indítva látszik megvalósulni, ami nem csak hivatalos megerősítést nyert korábban, de már a dátumok is publikusak. A hírek szerint a sztori a Furious 7-ben debütált Mr. Nobody (Kurt Russel) vonalon folytatódik tovább április 14-én, és tölti majd ki az új trilógiát egészen 2021-ig.

A jól megszokott szereplők - Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodrigez, Tyrese Gibson - mellett ismét feltűnik a vásznon a Tokyo Driftből ismert Lucas Black, valamint az előző részben gonoszként behozott Jason Statham is. Sőt, habár hivatalosan még sehol sem szerepel, a pletykák a második rész bombázója, Eva Mendes visszatérését is erősen valószínűsítik.

Az új rész címe: Fast 8

Érdekes csavar egyébként még az új rész címválasztása is. Az eredeti The Fast and the Furious név (borzalmas magyar fordításban: A Gyors és a Dühös) egyértelműen a két főszereplőre, Brian-re és Dom-ra utalt. A hetedik részt is eredetileg Fast & Furious 7 név alatt kezdték forgatni, majd Paul elvesztése után ezt szimbolikusan Furious 7-re változtatták. Az új epizód viszont már hivatalosan is Fast 8 címmel szerepel mindenütt. Több forrás is valamiféle epikus újrakezdést lát ezen tény mögé, azonban könnyen lehet, hogy sokkal prózaibb a magyarázat: "fesztéjt", a cím simán így hangzik jól. Emlékezzünk rá, hogy az ötödik rész is Fast Five néven futott.

A nyolcadik fejezet helyszínek tekintetében is tartogat izgalmakat: az eddigi látottak szerint New York mellett (persze, ha csak nem itt forgatják a NY-i jeleneteket) Cleveland is a forgatási helyek között van, az Államokon kívül pedig Izlandon, sőt, még Kubában (!) is biztosan pörgött a kamera. Utóbbitól, már csak a retrós környezet és az 50-60-as évek eredeti veterán amerikai autóparkja miatt is különösen exkluzív jelenetekre számíthatunk!

A többiről beszéljenek maguk a videók: szemezgettünk egy párat a kémfelvételek közül!

Na jó, ez nem kémvideó, hanem egy hivatalos teaser, remek jelenetekkel a kubai és izlandi forgatásról

Kémvideó-válogatás: Cleveland, Kuba és Izland

Cleveland, autós jelenetek

Egy látványos stunt - valószínűleg ez is Cleveland

Ugyanez, rendezői szemmel