Alig egy hét múlva már a mozivásznon hasít a Halálos Iramban eposz legújabb epizódja, a Fate of the Furious, melyben az előzetesek alapján Vin Diesel játssza majd a rosszfiút. Habár ennek a sorozatnak talán a sztorija az utolsó, ami miatt egyszeri benzinvérű rajongó beül a moziba, azért volt már néhány elég izgalmas csavar a történetben, egyes pletykák szerint pedig akár Brian O'Conner karaktere is visszatérhet a szériába, a tragikusan elhunyt sztár, Paul Walker öccse, Caleb alakításában.

Mindez azonban még a jövő zenéje - ahogyan a 9. és 10. rész is, melyeknek már régóta publikus a dátuma - egyelőre koncentráljunk a soron következő epizódra. Amiért vitathatatlanul a legjobban szeretjük a Fast & Furious filmeket, azok a kezdetektől fogva a különleges, átalakított járművek, melyek a kezdeti tuningőrületből mára már igencsak extrém irányba tolódtak el.

Ülj be felkészülten a moziba, nézzük, mivel tolják hőseink az idei felvonásban!

1970 DODGE CHARGER (ICE CHARGER)
Sofőr: Dom (Vin Diesel)

Az Ice Chargerrel már élőben is találkoztunk a tavalyi SEMA Show-n. Akkor azt találgattuk, milyen erőforrás hajhatja az egyedi Magnaflow rendszerrel szerelt gépet, nos ez a leírás szerint egy 707 lóerős, 6.2 literes Dodge Hellcat V8 aggregát, mely egy Albins szekvenciális váltón keresztül mind a négy kereket hajtja. A hátulján lévő "objektum" mibenléte valószínűleg csak a filmben fog kiderülni.

DODGE "kotró"
Sofőr: Hobbs (Dwayne Johnson)

Várhatóan a dízel-fanok kedvence lesz ez a Cummins erőforrással felvértezett, Dodge pickupra már csak nyomokban emlékeztető lánctalpas, melyet Dwayne Johnson kezel majd a filmben.

2016 Subaru BRZ
Sofőr: Little Nobody (Scott Eastwood)

Végre egy tuning gép: a widebody szett mögött egy megturbózott 2.0 literes erőforrás lapul, hatsebességes manuális váltóval.

Rally Fighter
Sofőr: Letty (Michelle Rodriguez)

A páncélozott off-road járművet egy GM LS3 V8-as hajtja, természetesen mind a négy keréken.

1961 Chevy Impala
Sofőr: Dom & Letty (Vin Diesel/Michelle Rodriguez)

Valószínűleg a kubai jelenetek egyikében kap majd szerepet a veterán izomautó, melyet elég szépen kipofoztak. erőforrás terén egy 6,7 literes (409 ci) 400 lóerős Big Block figyel a motorháztető alatt.

1956 Ford Fairlane
Sofőr: Raldo (Celestino Cornielle)

Szintén egy kubai darab, ráadásul eredeti: a motortérben egy 428-as (7 literes) Ford Cobrajet Big Block figyel, az utastérben pedig egy helyileg gyártott bukóketrec!

1950 Chevy Fleetline Race Car
Sofőr: Dom (Vin Diesel)

A szörnyetegben egy 5,3 literes Small Block dohog, a Turbonetics csigájával megtámogatva, speciális John Deere váltóval (melyben 4 előre és 4 hátra fokozat is van), a diffi pedig egy 1967-es Ford Galaxie-ból származik.

2015 Subaru WRX STI
Sofőr: Little Nobody (Scott Eastwood)

2,5 literes turbós-intercooleres aggregát, hatsebességes váltó, összkerék: jégre ideális.

Orosz katonai jármű
Sofőrök: a rosszfiúk

Az erősen felfegyverzett teherautót egy 8,1 literes Chevy blokk hajtja, a teljesen egyedi kasztni pedig egy 2006-os Chevy Suburban alvázára épült a CRB Metal Fab jóvoltából.

2004 Bently GT
Sofőr: Roman (Tyrese Gibson)

Egy igazán testhezálló, átfaragott luxusautó Roman Pierce karakterének. A motortérben egy 6.0 literes megturbózott V12, hajtás terén összkerék és levegős futómű! A külsőt pedig a Vorsteiner bodykitje dobja fel, a 22 colos Aristo Forged felnikkel.

"Körfűrész" by Howe & Howe
Sofőr: Tej (Chris “Ludacris” Bridges)

A titokzatos járműről mindössze annyit tudni, hogy egy 6,6 literes Duramax dízel aggregát hajtja. További részletek a filmben!

International MXT
Sofőr: Hobbs (Dwayne Johnson)

Hobbs vasa terepre, 6.0 literes V8-assal.

1955 Katonai Land Rover
Sofőrök: a rosszfiúk

Egy több, mint 60 éves terepjármű, az új Land Rover turbódízel erőforrásával, eredeti, katonai csapatszállítóból származó váltóval és belsővel.

2016 Jaguar F-Type R
Sofőr: Shaw (Jason Statham)

Statham egy 550 lóerős, kompresszoros V8-assal szerelt Jaguarral száguldozik majd, 22 colos Forgeline Racing felniken.

Lamborghini Murcielago
Sofőr: Roman (Tyrese Gibson)

Az előzetesből is ismerős lehet a gép: 6,2 literes V12, 571 lóerő, hatsebességes váltó és összkerékhajtás, mindez - a tetőt és az ajtókat leszámítva - full karbon kasztnival párosítva.

1965 Corvette
Sofőr: Letty (Michelle Rodriguez)

Egy igazán szép és ritka veterán vas, widebody kittel és 435 lóerős hétliteres V8-assal a motortérben.

2016 AMG Mercedes
Sofőr: Tej (Chris “Ludacris” Bridges)

4.0 literes AMG V8 Biturbo erőforrás 503 lóerővel, melyhez hétsebességes AMG SPEEDSHIFT váltó párosul. Kívül AMG aerocsomag, karbon kiegészítőkkel.