A magyar versenyző, Tímár Zsuzsanna (jobbról) a Miss Tuning döntőjében

A Tuning World Bodensee rendezvény évek óta szerves része a nemzetközi Miss Tuning verseny, ahol 12 döntősből választják ki Európa tuning szépségkirálynőjét.

A színes nemzetközi tuning autós felhozatal, valamint kontinensünk legrangosabb autós szépségversenye, az European Tuning Showdown mellett ez a rendezvény egyik legjobban várt programja. Nem véletlenül, hiszen évek óta hagyományosan hazai vonatkozású versenyzőnek is drukkolhatunk a versenyen. Mint ismeretes, 2013-ben a Carstyling.hu és az AMTS volt a világszerte ismert MISS TUNING naptár hivatalos partnere, ennek köszönhetően pedig magyar helyszíneken és hazai autók bevonásával készülhetett el a neves kiadvány, a németek akkori királynőjével, Leonie Hagmeyer-Reyinger-rel.

Az idei győztes (elöl) végzettségét tekintve fitness-oktató

A Budapesten fotózott színvonalas naptár nem csak hazánk idegenforgalmi szépségeinek hozott ismertséget, de a Tuning World Bodensee csapatával kötött együttműködésnek köszönhetően nemzetközi lehetőséget kínál a Miss AMTS aktuális szépségkirálynőjének is: hasonlóan a korábbi évekhez, versenyünk győztese - aki idén Tímár Zsuzsanna volt - automatikusan bekerült a MISS TUNING nemzetközi döntőjébe, ahol hazánk színeiben versenyezhetett az európai tuning szépségkirálynő koronájáért!

A MISS TUNING döntőseit több ezer jelentkező közül választják ki szerte Európából, ami nem csoda, hiszen a nyeremények fantasztikusak: Bodensse királynője saját autót kap egy teljes évre, minden hónapban legalább egyszer exkluzív program és fotózás várja valahol Európában a németek szervezésében, továbbá vele készül el a következő évi MISS TUNING naptár, ami nem csak világraszóló ismertséget, de a fotózással exkluzív egyhetes utazást is tartogat a számára.

Zsuzsi az estélyis fordulón, saját maga által készített ruhában

A szépségverseny az Miss AMTS-hez hasonló koreográfia szerint zajlik a Messe Friedrichshafen fogadócsarnokában felállított színpadon. A versenyzők overállban (melyet idén egyébként az AMTS-t partnereként ismert MissQ készített), valamint fürdőruhában vonulnak fel, majd a show utolsó napján kerül sor a döntőre, ahol egy estélyi ruhás fordulóval, valamint egy interjús körrel is kiegészül a program.

A zsűri részben a már megszokott tagokból állt: az AMTS-en is rendszeresen vendégeskedő kaliforniai autóépítő, John D'Agostino mellett a tavalyi szépségkirálynő, Laura Lee, a naptárt készítő Playboy-fotós, Andreas Reiter, valamint a szponzorok képviselői foglaltak helyet, új belépőként pedig Európa jelenlegi top show-autójának építője, Johan Eriksson is letehette a voksát Bodensee legszebb hölgyére.

Zsuzsi (jobbról) a fürdőruhás fordulóban

A mezőny - hazai szemmel legalábbis - igencsak vegyes volt, felöltözve még mindegyik lány jól mutatott, de a bikinis részt tekintve itthon maximum 3-4 lány maradhatott volna bent a döntőben. A németeket ez láthatóan nem zavarta, vagy ennyire nem divat odakint a sportos, feszes alak, vagy csak egyszerűen kevésbé fontos szempont, mint nálunk.

Videónk a döntőről

Az első három helyezett kihirdetése a tavalyi szépségkirálynő, Laura feladata volt. Habár nagyon drukkoltunk a hazai versenyzőnek, valamennyire meg lehetett azért jósolni a TOP 3-ast. Na de pont ez a verseny az, ahol szinte minden évben meglepő eredmények születnek.

Idén azonban maradt a "papírforma": a befutó a kilences rajtszámmal induló darmstadti lány, Vanessa Knauf lett, aki a mezőny javát tekintve megérdemelten viselheti majd a koronát a következő egy évben. Habár a 2017-es Vanessát nehéz lesz bármilyen szinten überelni, a tavalyihoz képest kétségkívül mutatósabb Miss Tuning szerepel majd a naptárban. A szezon alatti rengeteg program és persze a fotózás mellett a 23 éves győztes egy Nissan Micrát kap "szolgálati autóként", melyet teljes királynősége alatt hajthat.

A győztes hármas, középen az idei királynővel, Vanessa Knauf-fal. Első udvarhölgye Nathalie Dürbeck (24, balról), a második pedig Melissa Kern (21, jobbról)

Az egyetlen magyar versenyzőként induló Zsuzsi, habár érzékelhetően a közönség egyik kedvence volt, sajnos nem sikerült a top háromban végeznie. Galériánkban a döntő képeit találjátok, benne az összes jelölttel - természetesen főként a hazai lányra fókuszálva.