Dodge Challenger - egy valódi izomautó, ami nem csak a filmekben vonzza a tekinteteket. Dominic Tiroch retró köntösben pompázó 2017-es példánya egyértelműen minden vérbeli autófanatikus kedvence, ugyanakkor az utca emberétől is rengeteg elismerő pillantást kap.

Az autóversenyek rajongói számára köztudott, hogy a Dodge Challenger nem kis sikerrel vett részt anno a Trans-Am sorozatban is. A régi szép idők emlékére - na és persze a korhű megjelenés érdekében - még az Automobile Sports Club America (SCCA) logója is felkerült a sárvédő mögötti kívánságlistára.

A versenyautós megjelenésre a Challenger eredeti, tipikusan fekete színű dekorcsíkjai erősítenek rá. A fényezés mellett, a retró vonalat eredeti replika alkatrészek felhasználásával fokozták még tovább: a Challenger csomagtérfedele korhű hátsó légterelőt, a front pedig egy tökéletes Mopar Pack koptató-replikát kapott.

Az old-school külcsín ellenére a Dodge technikailag nem a múltat képviseli, hanem a legmodernebb megoldásokat rejti, mely főként a DTR-Spezial szaktudását dícséri. Mindez nemcsak a remek design formájában köszön vissza, de sok minden történt a jármű teljesítménye tekintetében is. A retró versenyautót mindenekelőtt a Megan Racing USA 32-féleképpen állítható futóműve tartja pályán.

Minőség - teljesítmény - hang: A Magnaflow neve a garancia rá, hogy az új rozsdamentes acél kipufogórendszer tökéletes partner a Dodge számára. A motor por és szennyeződések nélküli optimális légzéséről pedig a K&N légszűrő-rendszere gondoskodik.

A komplett átalakítást látva garantáltan több autórajongó is levegőért kapkod majd. Ez pedig részben a felniválasztásának is köszönhető: nincs az a szett, ami olyan extra csillogást adna a Challengernek, mint a DOTZ Revvo garnitúrája. A felnik egyedi, duplaküllős kialakítása egyszerre könnyed és agresszív, tökéletesen passzolnak az izomautó karakteréhez.

A DOTZ Revvo mind vizuálisan, mind technikailag teljesen új szintre emeli a Challenger-t, vérbeli versenyautós szellemben. DOTZ Revvo és a Dodge Challenger - a modern design és a korhű stílus forradalma.

Mit érdemes tudni az ALCAR-ról?

Az AEZ, DOTZ, Dezent márkákat itthon az ALCAR Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D felni konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az ALCAR Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.