Öt, hét vagy sokküllős design? Keresztküllők vagy dupla küllők? „A legfontosabb dolog mindenekelőtt a szenvedély” - magyarázza Christian Haderer, az AEZ vezető designere. „Tizenéves korom óta két dolog iránt vagyok szenvedélyes, ezek pedig az autók és a tervezés" - mondja a szakember. Az autók biztonsági szempontból releváns alkatrészeinek gyártójaként a szenvedély az AEZ felnik egyik legfőbb pillére. Ez az „életfelfogás” a fejlesztés minden egyes lépésében tükröződik, az első tervtől egészen a késztermék elkészüléséig.

AEZ-gyártás: „Made in Germany”

Az AEZ könnyűfém felnik a teljes gyártási folyamat során a mérési pontosság, az anyag homogenitása, a felületi állapot, az anyagsűrűség és a látható hibák tekintetében is folyamatos vizsgálatoknak vetik alá, a legmagasabb minőségi kritériumoknak megfelelően. Az új terveket és fejlesztéseket a TÜV Ausztria és a TÜV Nord ellenőrzi, a maximális teherbírás érdekében még a gyártási folyamat jóváhagyása előtt.

Alapvető lépések - gépek nélkül

A magas szintű automatizálás ellenére az emberi tényező elengedhetetlen az AEZ felnik komplex gyártási folyamatában. A könnyűfém keréktárcsák gyártását alacsony nyomású öntéssel végzik, ahol a folyékony alumíniumot egy öntőformába - a felniformába - préselik, egy cső segítségével. Ezt követi az öntés után maradt gerincek precíz eltávolítása, amelyet teljes egészében kézzel végeznek. A következő lépésben pedig kifúrják a csavarok, valamint a szelep nyílásait.

SR3 festék

A betűk a „Salt Resistant” - azaz "sóálló" kifejezést, míg a szám a 3-rétegű bevonatot jelöli: alapozó, festék és lakk. A primer mindig egy ultra-kemény, fekete vagy világosszürke porfesték, amelyet elektrosztatikusan visznek fel, majd 210° C-on 45 percig „sütnek” rá a felnire. A tényleges színt egy modern, nedves bevonat adja, melyet kb. 180°C-on applikálnak. Átlátszó tömítésként és a környezeti hatások elleni első védelmi vonalként pedig minderre a prémium lakkréteg kerül még fel.

Szervezett káosz

49 méter széles, 100 méter hosszú és 24 méter magas, odabent pedig maga a káosz uralkodik Ezek az ALCAR Csoport csúcstechnológiás raktárának jellemzői, Észak-Rajna-Vesztfália Balve városában, Németországban. Ez az a hely, ahol egyszerre akár 700.000 személygépkocsi-kerék is várhatja, hogy az európai kereskedelmi partnerekhez szállítsák őket. Ez az AEZ szenvedélye.

A mi szenvedélyünk. A Te felnid.

Mit érdemes tudni az ALCAR-ról?

Az AEZ, DOTZ, Dezent márkákat itthon az ALCAR Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D felni konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az ALCAR Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.

 

Ha most vásárolsz AEZ felnit, ajándék kerékőrt kapsz hozzá!

Részletek: https://www.alcar.hu/118576_HU.htm