Az előző részek útmutatói alapján elvégeztük az összes ellenőrzést, kicsinosítottuk az autót, és végigmentünk a tavaszi ellenőrzés lépésein, nem találtunk semmilyen sérülést, meghibásodást az autón. Azonban van még néhány dolog, amire figyelnünk kell, mielőtt elindulhatnánk!

A rejtett hibák gyakran nagyobb, költségesebb károkat okozhatnak. Meghibásodás esetén keress fel egy szakszervizt!

MOTOR

A motor általában mindig könnyen, gyorsan indul, simán fut, és nem hallasz furcsa zajokat. Amint szokatlan dolgokat észlelsz, kopogást vagy csörgést hallasz, javasoljuk, haladéktalanul keress fel egy szervizt! Az ilyen zajok utalhatnak olyan meghibásodásra, amely komoly károkat okozhat!

Bármilyen szivárgás esetén is azonnal szakszervizhez kell fordulni!

A FÉKEK VIZSGÁLATA

Fékezéskor az autó nem húzhat balra vagy jobbra, ha ezt észleled, jobb, ha szakember ellenőrzi és állítja bea fékeket. A féktárcsáknak rozsdamentesnek kell lenniük, fékezéskor nem rázkódhat, remeghet az autó.

A SEBESSÉGVÁLTÓ ELLENŐRZÉSE

Álló helyzetben, mikor a motor jár, benyomott kuplung mellett a sebességváltót könnyen sebességbe kell tudni tenni, mindenféle zörgő hangtól és "lötyögéstől" mentesen. A zörgő hang leginkább akkor vehető észre, amikor 2. sebességfokozatba rakjuk a váltót.

LENGÉSCSILLAPÍTÓ ÉS FUTÓMŰ

Ha a gumiabroncs egyenetlenül kopik, a futóművet ellenőrizni kell. Ha az autó egyik sarkának lenyomását 1-2 vibráció követi, vagy menet közben ráz, javasoljuk, hogy ellenőriztesd a futóművet, mert ezek gyakran jeleznek hibát vagy defektet.

MEGJEGYZÉS: Az autó műszaki állapota lassan, fokozatosan romlik. Ezért előfordulhat, hogy ha szokatlan dolgot tapasztalsz, az egy idő után megszokottá válik, normálisnak tűnik, így a hiba észrevétlen marad.

(A tájékoztatás nem teljeskörű!)

SPRINGMYRIDE TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

Jobb oldalon - avagy az üzemanyagnyílás megtalálása: az üzemanyag nyílás helyzetét az üzemanyagszintet ábrázoló szimbólum melletti kis nyíl jelzi az kijelzőn. 

Nagytakarítasz? Használd a #springmyride hashtaget a közösségi médiában! Ha egy kicsit értesz angolul, akkor itt rögtön nyerhetsz egy garnitúra alufelnit is a még boldogabb tavaszi indításhoz: https://www.spring-my-ride.com