Idén "nagykorúvá" válik és továbbra is törekszik a fenntarthatóságra, a környezettudatosságra Európa egyik legnagyobb autós-motoros és tuning rendezvénye, a budapesti Hungexpón március 22-24 között 18. alkalommal megrendezett  UNIX-AMTS 2024.

Az jármű- és háttéripar egyik legfontosabb európai seregszemléjeként számontartott rendezvény két alapítója, az "AMTS brand képviselői" Szőke László és Nokta Balázs évek óta tudatosan tesznek azért, hogy rendezvényünkkel segíthessék a természet, és az állatok védelmét is.

- Évek óta hagyomány, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítunk állatvédő mozgalmaknak, akik nem csak nekünk, az AMTS rendezőinek, de számos hazai autótuning közösségnek is pártfogoltjai, így a Szurkolók az állatokért mozgalom, és a Macskaárvaház Alapítvány  - ahogy minden évben - idén is jelen lesz a kiállításon, ami lehetőséget teremt céljaik, törekvéseik népszerűsítésére, és arra is, hogy adományokat gyűjtsenek - fogalmazott Szőke László, aki bejelentette: az idén nagykorúvá érett, 18. AMTS után, a világhírű, ötszörös Európa-bajnok magyar autóversenyző, Kiss Norbi kápolnai Macskaárvaháza mellett létesített közösségi erdőt fogják gyarapítani 18 facsemetével.

A szervezők a Kiss Norbi kápolnai Macskaárvaháza melletti közösségi erdőt gyarapítják 18 facsemetével

Laci elárulta: Farkas Pál, tájmérnök, ökológus, a Harley-Davidsonosok legnagyobb hazai közösségének, a HOG  (Harley Owners Group) Budapest Chapter Hungary tagjának szakmai tanácsait kikérve, végül a méhecske és madárbarát, őshonos, kislevelű hárs fajtát választották, amit Farkas Pali kertészetében, a Globalplant Gardenben szereznek majd be.

A facsemetéket természetesen Kiss Norbival, a Szurkolókkal, valamint a Magyar Dodge, Ram, Chrysler Múzeum, szintén állatvédő alapítójával, Ferencz Zsolt gépészmérnök, autótörténésszel,  a hazai amerikai autós közösség egyik elismert szakértőjével együtt ültetik  majd el Kápolnán, a Macskaárvaház mellett.

 

Szőke László elmondta: idén rengeteg más újdonság mellett, markáns motoros szekció is megtalálható lesz a hungexpo egyik legmodernebb csarnokában, ahol számos legendás világmárka és ismert hazai kereskedő, többek között a Keeway-Benelli csoport, a BMW, a Can-Am, a Harley-Davidson, a Malaguti és a NIU és további 10 márka is bemutatkozik majd.