Ahogy Európa országait járjuk - főként észak és nyugat felé - azt látjuk, hogy virágzik az épített motorok világa, ami szorosan összekapcsolódik mind a custom kultúrával, mind pedig a motor kiállításokkal. Customok, hotrod-ok, gyári és épített, régi és új motorok együtt mutatkoznak egy-egy eseményen.

Sajnos Magyarországon pont az ellenkezőjét tapasztaltuk - legalábbis eddig. Nem tarkította a tavaszokat motorkiállítás és kevés a megrendelő is, aki pénzt fektetne olyan járműbe, amit nem biztos, hogy használni is tud majd legálisan. Ezért az elmúlt években kissé megcsappant az újonnan épített motorok száma...

A külföldi mintát és a gyönyörű, igényes kinti munkákat látva, az UNIX-AMTS hotrod részlegéért felelős 50' Brothers idén gondolt egy merészet és megszervezik a saját versenyünket!

- Tudjuk, hogy Itthon is remek szakemberek vannak, akik művészi vénájukkal, szemet gyönyörködtető vagy épp meghökkentő - és pont ezért különleges - kreációkat alkotnak, ha módjuk van rá. Ékes bizonyítékai ennek honfitársaink korábbi Európa- és Világbajnoki dobogós és győztes szereplései! - nyilatkozták a szervezők

- Magyarországon évek óta nem volt motorépítő verseny, és mi is sokat tanakodtunk, hogy belevágjunk-e?! Azonban az építők visszajelzései és nagyon pozitív hozzáállása miatt már nincs kétségünk afelől, hogy hiánypótló amit csinálunk!

A 50' Brothers lelkes csapata az AMTS szervezőivel együtt nagyon bíznak benne, hogy a show keretei között, ebben a formában először megrendezésre kerülő Custom Bike Contest elindításával sikerül felpezsdíteni a hazai motorépítő művészeket, s újra elkezdenek alkotni a kisebb-nagyobb műhelyeikben - idővel pedig talán a hatóságok is könnyítenek a dolgukon, és közúton is gurulhatnak ezek a pazar kétkerekűek. 

Bár egyelőre csak garázsban álló szobrokat lehet csak készíteni belőlük, de a lehetőség újra adott az összefogásra, az újrakezdésre és közös fejlődésre! A követendő példák előttünk állnak: a mellékelt képek olasz, horvát, osztrák és lengyel találkozókon és kiállításokon készültek 2023-ban és 2024-ben.

Reméljük, hogy a hazai verseny is tetszik majd Nektek! Gyertek el és nézzétek meg 2024. március 22-24. között, több mint 1.000 épített autó-és motorcsoda társaságában, a Hungexpo "D" pavilonjában, ahol szeretettel vár mindenkit a Custom Bike Contest Crew (CBC CREW)!

Ha pedig úgy érzed, készen állsz a megmérettetésre is, nevezz Te is azonnal!