A Scion a Toyota leányvállalata. Leginkább fiataloknak készítik autóikat. Elérhető ára, (na nem nálunk) felszereltsége elég hamar népszerűvé tette Amerikában. Roger 4 éve használja ezt az autót. A közösségnek sosem volt elég jó ez a márka és Roger be akarta bizonyítani, hogy egy ilyen autóval is lehet eltekerni fejeket.

Static Scion

A legnagyobb kihívást az ültetés jelentette. Roger nem akart levegős rendszert a gép alá, viszont a lehető legalacsonyabbra, sőt még annál is lejjebb, akarta engedni a bódét. Mint látjuk sikerült. Ehhez átalakított KSport coilover szettre és Swift-féle rugókra volt szükség. Természetesen a karter is kapott védelmet, ami a képen látható magasságnál teljesen érthető. A hátsó dőlésért SPC egyedi "camber plate"-ek a felelősek. 

Hátul a kilógó kipuff végen kívül, a teljesen egyedileg készült diffúzor tűnik fel. Az oldalán pedig egy típusidegen küszöböt találunk, ami a Nissantól érkezett. Az eredetileg a GTR-hez gyártott darabot addig faragták, amíg annyira tökéletesen nem passzolt, hogy simán gyárinak nézi az ember. 

A felnik sem egyszerű darabok. A BBS RS gurigák elöl 10, hátul 11,5x18-as méretűek. Ezek a felnik kortalanok, minden évjáratú autónak jól állnak. A beltérben vakító fehér minden. Ezt a kékre fújt műanyagok és a "dildo" váltó illetve a kormány fekete közepe töri meg. 

 

Forrás: StanceNation